Torturi

Reteta Tort rusesc cu crema

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
aie marunt coaja de portocala si lamaie cu zahar si stropeste-le cu rom, impreuna cu stafidele. Inmoaie-le timp de 1 ora. Fierbe laptele cu vanilia cr

ingrediente

   1 blat rotund (cu diametrul de 24-26 cm)
   50 g coaja de portocala cu zahar
   50 g coaja de lamaie cu zahar
   100 g stafide
   100 ml rom
   300 ml lapte
   jumatate baton de vanilie
   15 g gelatina
   3 galbenusuri
   200 g zahar
   coaja rasa de la jumatate de lamaie
   400 ml frisca. Pentru decor: 2 piscoturi
   200 ml frisca
   2 pachete zahar vanilat. 1 pachet fixator de spuma
   1 lingura fulgi de migdale prajite
   16 cirese glisate

mod de preparare

aie marunt coaja de portocala si lamaie cu zahar si stropeste-le cu rom, impreuna cu stafidele. Inmoaie-le timp de 1 ora. Fierbe laptele cu vanilia crestata, lasa-l sa se raceasca si stacoara-l. Inmoaie gelatina in apa (conform instructiunilor de pe ambalaj). Freaca spuma galbenusurile cu coaja de lamaie, adauga laptele cu vanilie si fierbe-l peste aburi, pana devine o crema consistenta. Ia-l de pe foc, adauga gelatina, amesteca-l si lasa-l sa se raceasca. Bate spuma frisca si pune-o in crema. Adauga stafidele si fructele cu zahar. Taie in 3 blatul, unge foile cu crema, incat sa ajunga si pe margine si deasupra. Rade piscoturile, presara cu ele marginea tortului si pastreaza-l la rece 3-4 ore. La servire, bate spuma tare frisca cu zahar vanilat si fixator de spuma, pune-l intr-un sprit stelat si formeaza trandafiri din spuma deasupra tortului. Presara-l cu migdale prajite, decoreaza-l cu cirese si creste de ciocolata.


1 felie: 979 kJ/238 kcal
Alte retete recomandate:





Diplomat
Incearca si Tort elvetian
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rusesc cu crema" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.