Va invit la un sah...un tort sah cu crema de iaurt, care, desi pare greu de facut, nu este, si care este extrem de gustos si parfumat.
Mod de preparare:
Blat:
Ouale se bat cu zaharul pana se topeste,se adauga untul topit,laptele si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste compozitia lichida.Se omogenizeaza;compozitia se toarna intr-o tava(24 cm),tapetata cu hartie de copt. Se lasa aprox 30 minute la cuptor,la foc mediu.Se lasa la racit si se scoate din tava. Se taie in 2 foi.
Crema ciocolata:
Ciocolata se rupe bucati si se pune intr-o cratita impreuna cu 100 ml frisca lichida.Se pune la foc mediu pana se topeste ciocolata,fara a fierbe compozitia(doar sa se incalzeasca).Se lasa la racit aprox 1 ora,apoi se mixeaza pana devine o crema spumoasa.Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa,apoi se divolva la bain-marie sau la microunde,cateva secunde.Gelatina se toarna peste crema amestecand energic.200 ml frisca se bate pana devine rigida.Crema de ciocolata se amesteca cu frisca batuta si se mixeaza pana se omogenizeaza.Din crema de ciocolata se opresc 3-4 linguri pentru decor,restul se pune intr-un pos cu capat rotund.
Crema iaurt:
Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra. Gelatina se hidrateaza 10 minute in 3 linguri de apa,apoi se divolva la bain-marie sau la microunde,cateva secunde.Gelatina se amesteca cu 2-3 linguri iaurt,apoi se incorporeaza in restul cremei.Frisca batuta se amesteca cu iaurtul,apoi se toarna intr-un pos cu capat rotund.
Asamblare:
Pe un platou se aseaza inelul tavii in care am copt blatul.Se aseaza prima foaie de blat insiropata.
Incepem sa punem crema,de la margine spre centru,ciocolata,crema iaurt,ciocolata,crema iaurt,ciocolata crema iaurt.
Se lasa tava 1 ora la frigider,apoi se incepe cu crema de iaurt de la margine,formand un sah.
Se lasa tava 30 minute la frigider,apoi se aseaza ultima foaie de blat insiropata.Se lasa 2 ore sau peste noapte la frigider.
Glazura:
Ciocolata rupta bucati se topeste la bain marie impreuna cu untul si laptele.Se lasa putin sa se racoreasca,apoi se toarna peste blat.
Tortul sah cu crema de iaurt se serveste rece, la mesele festive, aniversari, etc.
Reteta tortului sah cu crema de iaurt a fost propusa pe forumul Culinar.ro de andreea-georgiana.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postPentru crap rasol se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert. Se...
Crap rasolPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaO prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...
Prajitura cu cafea si crema mascarponeAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeain timp ce faceam un salam de biscuiti am observat ca aveam niste eugenii pe dulap si m-am gandit ce ar fi daca....si a iesit...
Salam de biscuiţi, reţetă cu eugeniiReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii