Torturi

Reteta Tort sah special

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Tortul Sah special se glaseaza cu ciocolata topita. Este delicios si usor de facut. Aveti nevoie de faina, oua, praf de copt.

ingrediente

Blatul:
   250 g margarina sau unt
   250 g zahar pudra
   250 g faina
   6 oua
   1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
   sare
   vanilie
   coaja rasa de lamaie
   2 linguri de cacao
   cafea
   100 ml de lichior de cafea.

mod de preparare

Pentru tortul sah special se freaca untul cu zaharul, dupa care adaugam pe rand cate un galbenus, apoi mirodeniile, praful de copt si faina, iar la urma, albusurile batute spuma. impartim compozitia in doua parti, care se pun in pungi de nylon, una o lasam galbena, iar pe cealalta o amestecam cu doua linguri de cacao. Se ia o tava rotunda, se tapeteaza cu ulei si faina apoi cu punga punem compozitia in tava, un rand galben, un rand cacao si facem foi pe rand. Daca pe prima o incepem cu galben, cacao, a doua foaie o incepem cu cacao, galben.
Asa facem trei foi pe care le insiropam cu cafea amestecata cu 100 ml de lichior de cafea. Foile se pot umple cu ce dorim - frisca, ciocolata, crema de ness, crema de nuca, de preferat, se face o umplutura cu frisca si cacao. Tortul Sah se glaseaza cu ciocolata topita.


Tortul Sah special se glaseaza cu ciocolata topita. Foile le umplem cu orice fel de crema sau frisca.

Incearca si Tort biscuit
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sah special" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.