Se face un blat din 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri pesmet astfel: 5 galbenusuri se mixeaza cu 5 linguri de zahar, pana se albesc si isi dubleaza vo
Se face un blat din 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri pesmet astfel: 5 galbenusuri se mixeaza cu 5 linguri de zahar, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga si cele 5 linguri de pesmet. Se bat spuma cele 5 albusuri si se incorporeaza in compozitia de galbenusuri. Se coace in tava unsa cam 15-20 de minute in cuptorul preincalzit.
Pana se coace blatul se prepara un sirop caramel: 2 linguri de zahar se caramelizeaza, se adauga 100 ml apa si se da cateva clocote, pana caramelul este dizolvat complet si siropul e "legat". Se adauga esenta de rom.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie un "capac" care se pune deoparte. Blatul ramas se insiropeaza din belsug, apoi se unge cu gemul trecut prin blender si se acopera cu frisca. Se pune capacul si se umezeste si el, se unge apoi cu crema si se orneaza cu frisca.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataCiorbita de ''verisoare'' dulci cu legume pline de vitamine,intareste sistemul imunitar ( sper ca am zis un adevar,ramane de...
Ciorbita de perisoare cu amestec de legumeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii