Tort Silvia

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat, se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se ada

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tort Silvia

Ingrediente

  • Blat: 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 1/2 cana apa
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Mousse de lamaie: 1/2l frisca lichida
  • 5 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 300g zahar pudra
  • 1 ceasca si 1/2 de suc de lamaie filtrat (cesti de cafea)
  • 2linguri rase de coaja de lamaie
  • 12g gelatina
  • cirese
  • limoncello

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat, se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se adauga apa, iar compozitia va deveni destul de lichida, dar nu va alarmati! Dupa ce ati pus apa, mai bateti cu mixerul cca. 2 minute.I ntr-un castron amestecati faina cu cacaoa si cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor, putin cate putin. Va fi acum o compozitie usor vartoasa. Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!), pana devine omogena. Se unge o tava intinsa cu unt, si se toarna, niveland frumos deasupra. Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute. Cand blatul este gata, se lasa sa se raceasca.

Mousse de lamaie:

Am spumat galbenusurile cu zaharul pana am obtinut o crema spumoasa si mereu amestecand am adaugat usor sucul de lamaie si coaja de lamaie rasa.

Albusurile le-am batut bine-bine, la fel si frisca si am amestecat galbenusurile cu frisca si apoi cu albusurile spuma dar nu cu mixerul ci cu o lingura de lemn cu miscari usoare de jos in sus.

Am pus ciresele la turmentat in limoncello la care am adaugat si ceva amaro Averna.

Am scos de la congelator inima de mousse.

I-am presarat deasupra alune macinate si apoi l-am captusit cu ciresele turmentate.

Blatul de negresa l-am insiropat cu limoncello si decupat si am pus mousse-ul intre blaturi.

I-am pus capac si la frigider cu el niste ore bune.

Am preparat glazura de ciocolata si am adaugat gelatina in glazura ajunsa la temperatura optima.

Si apoi l-am decorat.
Reteta Tort Silvia a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Sufleu de cartofi
Bucataras.RO

Sufleu de cartofi

Un preparat foarte bun ce poate fi servit atat simplu dar ca si o garnitura langa carnita. Sper sa va fie pe plac ca noua...

Sufleu de cartofi
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!