Blat: Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale, cate unul si am amestecat bine dupa fiecare. Am pus coaja de lamaie. Faina am amestecat-o cu praful
Blat:
Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale, cate unul si am amestecat bine dupa fiecare. Am pus coaja de lamaie. Faina am amestecat-o cu praful de copt si cu varful de sare si-am adaugat putin cate putin pana am incorporat-o toata.
Am adaugat laptele, fructele confiate si-am pus compozitia in tava mare a aragazului cu lingura. Am nivelat, iar deasupra am pus crema de lamaie, iarasi am nivelat si-am bagat la cuptor la 175°C pana la proba scobitorii.
Am lasat blatul la racit si intre timp am pregatit crema de ciocolata alba cu fistic:
Frisca lichida am amestecat-o cu laptele si am pus-o pe foc. Cand a ajuns la punctul de fierbere am adaugat ciocolata bucatele. Am adaugat fisticul si la sfarsit 5g gelatina si-am lasat deoparte.
Apoi am facut niste rulouri:
Am mixat untul cu zaharul. Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat cate putin in compozitie. Am adaugat toata faina odata. Apoi esenta de vanilie.
Pe o hartie de copt am desenat mai multe discuri cu diametrul de 10cm. Am pus compozitia si-am format tot atatea discuri.
Si le-am lasat la 180°C pt 8 minute.
Scoase din cuptor, cat sunt inca calde le-am rasucit pe niste conuri de tabla si le-am lasat la racit.
Cand s-au racit le-am umplut cu crema de ciocolata alba si fistic.
Am facut un mousse de ciocolata cu lapte.
Gelatina am pus-o la inmuiat. Ouale le-am amestescat cu jumatate din cantitatea de zahar, albusurile cu cealalta jumatate.
Am amestecat cele doua compozitii si apoi am adaugat frisca batuta. Gelatina am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei.
Iar la sfarsit ciocolata topita.
Toate acestea odata facuta am inceput la asamblarea tortului.
Am capitonat fundul si peretii formei de tort imbracata in folie transparenta cu blatul cu lamaie, apoi am pus rulouri umplute pe toata suprafata.
Deasupra am turnat mousse-ul de ciocolata. Am pus capac acelasi blat de tort si-am pus la frigider peste noapte.
A doua zi l-am scos din forma si l-am ornat.
Reteta Tort Simona a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructePentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...
Napolitane cu cacoa si menta
Comentarii