Torturi

Reteta Tort Snowman

portii reteta 15 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 8h 
gatire reteta 2h 
gospodariu postat de
Postat pe: 10-12-2017
Adaugă în cartea de bucate
Un tort super delicios cu blat de vanilie si de cacao, crema de iaurt cu fructe si crema de ciocolata alba cu mascarpone...imbracat in pasta de zahar si cu decoruri magice!!!

ingrediente

15 portii

   6 oua mari
   200 g zahar
   3 linguri ulei
   sare
Pentru blatul de vanilie:
   200 g faina
   esenta de vanilie
Pentru blatul de cacao:
   6 oua mari
   200 g zahar
   170 g faina
   3 linguri ulei
   esenta de rom
   30 g cacao
   fulgi de ciocolata
   sare
Pentru crema de iaurt de fructe si frisca:
   450 gr iaurt cu aroma de capsuni
   350 ml fsmantana pentru frisca
   2 plicuri gelatina
   75 g zahar pudra
Pentru crema de mascarpone si ciocolata alba:
   200 g mascarpone
   250 ml smantana pentru frisca
   2 linguri zahar pudra
   ciocolata alba Primola
   zeama de lamaie
Pentru insiropat:
   sirop de zmeura
Pentru decor:
   unt 82%grasime
   zahar pudra
   pasta de zahar
   decupatoare

mod de preparare

Pregatirea blaturilor:
Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce compozitia isi tripleaza volumul.
Se adauga uleiul si esenta, iar apoi se incorporeaza si faina, amestecand cu ajutorul unei spatule de silicon cu miscari circulare de jos in sus.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincins la 160 grade C, pentru 40 minute.

Blatul de cacao se prepara respectand aceiasi pasi de la blatul de vanilie, doar ca faina se amesteca cu cacaua si se amesteca cu compozitia.



Pregatirea cremei de iaurt cu frisca:
Hidratam gelatina cu apa calduta, iar frisca o batem spuma. Gelatina se topeste pe baie de aburi, dupa care se toarna peste frisca ce a fost batuta, iaurtul de fructe si zahar pudra. Se amesteca bine crema.



Pregatirea cremei de mascarpone cu ciocolata alba:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si ciocolata alba topita, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor. Se adauga zeama de lamaie dupa gust.



Asamblarea tortului:
Blaturile pufoase racite se taie in doua, obtinand cate 2 blaturi de vanilie/cacao. Pe un platou de tort se asaza un blat de vanilie insiropat cu sirop de zmeura-crema de iaurt, apoi un blat de cacao insiropat-crema de mascarpone. Operatia se repeta pana la finalizarea blaturilor si cremelor.
Invelit in folie de aluminiu (inel reglabil), tortul se introduce la frigider pentru 5-6 ore.


Dupa ce a stat la rece, se scoate si se imbraca in crema de unt (unt mixat cu zahar pudra), dupa care se introduce iar la frigider pentru a se intari.
Cand untul este bine intarit, iar tortul este bine finisat, se imbraca in pasta de zahar si se decoreaza dupa preferinta.


1. Pentru a se taia bine blaturile se lasa 24 ore la racit.


2. Tortul se monteaza cu ajutorul unui inel reglabil de tort, insa in lipsa lui, putem folosi si folie de aluminiu care se infasoara in juru lui.


3. La finisarea tortului cu unt se foloseste doar unt foarte gras de 82% grasime.

Incearca si Tort cu mere si crema de zahar ars
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Snowman" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.