Torturi

Reteta Tort Socolatina

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:40m 
lavedrine postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blatul.
Galbenusurile cu zaharul pudra se bat 6-7 min cu lingura de lemn.
Se include batonul de vanilie despicat in doua si fin maruntit.
Se adauga

ingrediente

   Blatul - 6 oua
   125 g zahar pudra. 100 g faina
   60 g unt. 1 baton vanilie
   Crema - 300 g zahar pudra
   200 g ciocolata
   500 g unt
   8 galbenusuri
   Glazura - crema de ciocolata
   Decor - 150 g migdale
   200 g zahar tos

mod de preparare

Blatul.


Galbenusurile cu zaharul pudra se bat 6-7 min cu lingura de lemn.


Se include batonul de vanilie despicat in doua si fin maruntit.


Se adauga faina cernuta intercalata cu albusurile spuma in doua reprize.


Se adauga untul topit fara a fi incalzit.


Compozitia se coace in forma unsa cu unt si presarata cu faina, la foc potrivit, circa 40 min.


Se incearca cu andreaua. Aceasta compozitie de blat este ca o coca de biscuiti fina.





Crema.


Zaharul cu o ceasca de apa se fierb intr-o tigaie, pana se leaga.


Cu cate putin din acest sirop fierbinte se stropesc galbenusurile, intr-un cazanel, dizolvand cu telul


si batand totul pana se raceste.


Se topeste apoi ciocolata cu o ceasca de apa pana devine


alifioasa, adaugand si 100 g unt.


Se amesteca restul untului in siropul batut cu


galbenusurile si cand ciocolata s-a racit se adauga in crema.


Blatul biscuit copt si racit se taie orizontal in trei felii peste care se asterne pe fiecare un strat de crema gros. Se garniseste si pe deasupra si imprejur tot cu crema, iar


partile laterale ale tortului se presara cu migdale tocate si prajite.


Se pot face si careuri din zahar alb bine legat.
Incearca si Tort cu pere si crema caramel
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Socolatina" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.