Torturi

Reteta culinara Tort Stele pe zapada

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Linzertorte"
 
Tortul stele pe zapada este o reteta de tort cu blat de pandispan, gem, si crema fina de branza, fructe si frisca. Este decorat de iarna.

ingrediente

Blat:
   1 blat inalt de pandispan (diam 26 cm),
   2 linguri gem de caise,
   2 linguri gem de capsuni
Crema si decor:
   10 g gelatina,
   250 g branza de vaci,
   250 g mascarpone,
   100 g zahar,
   200 g piureu de piersici,
   400 ml frisca,
   200 g piersici taiate,
   20 g zahar pudra,
   100 g fulgi de cocos,
   cacao,
   samburi de la 1/2 rodie,
   stele decorative de zahar

mod de preparare

Se taie blatul pe 3 niveluri. Se insiropeaza fiecare blat cu sirop din zahar ars. Se aseaza blatul de jos pe platou si se unge cu gem de caise.


Se amesteca mascarpone cu branza de vaci, zahar si piureul de piersici. Se dizolva gelatina si se inglobeaza in fir subtire. Se da la frigider. Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza in crema 200 ml. frisca batuta si bucatelele de piersici.


Se aseaza pe blatul inferior 1/2 din crema. Se acopera cu blatul al doilea, uns cu gem de capsuni. Se aseaza deasupra restul de crema si se suprapune blatul superior.


Se da la rece minim 4 ore. Se bate restul de frisca impreuna cu zahar pudra. Se acopera tortul. Se presara deasupra fulgi de cocos si cacao.


Se presara samburii de rodie si se aseaza deasupra tortului stele decorative de zahar sau martipan.


Reteta Tort Stele pe zapada a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.
Serviti tortul Stele pe zapada de la rece.

Incearca si Tort veselia fructelor
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Stele pe zapada" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite