Torturi

Reteta Tort steluta cu crema de visine si ciocolata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 25m 
Pica postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de clatite cu ciocolata si fructe"
 
Tort steluta cu crema de visine si ciocolata este o reteta de tort ce indeplineste toate conditiile ca sa se afle pe masa ta de Craciun. In primul rand este un tort delicios, are forma de stea, iar combinatia intre visine si ciocolata este nemaipomenita.

ingrediente

Blat de tort:
   7 oua
   14 linguri zahar
   4 linguri ulei
   esenta de vanilie
   1 /2 lingurita praf de copt
   10 linguri faina.
Crema de visine:
   1kg visine congelate
   1 cana zahar
   10 g praf de gelatina
   esenta de vanilie.
Crema de ciocolata:
   300 ml frisca lichida
   100 g ciocolata
   1 lingurita praf de gelatina
Sirop:
   200 ml apa
   4-5 linguri zahar
   zeama de lamaie.
Decor:
   frisca
   stelute din ciocolata
   stelute din gelatina rosie.

mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se toarna in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace timp de 20-25 minute, in cuptorul bine incins inainte. Se scoate din forma, se lasa sa se raceasca si se taie in trei foi de tort pe orizontala.
Crema de visine:
Visinele se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si 2-3 linguri cu apa. Se pun pe foc si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Se paseaza apoi, cu blenderul pana se obtine un piure uniform. Se adauga esenta si gelatina, inmuiata in prealabil in 2 linguri cu apa si dizolvata pe baie de aburi.
Crema de ciocolata:
Se pune frisca intr-un vas pe foc si se aduce la temperatura de fierbere. Se da deoparte si se adauga ciocolata maruntita. Se amesteca pana la dizolvarea completa. Se adauga gelatina inmuiata in prealabil in 2 lingurite cu apa si dizolvata pe baie de aburi. Se da amestecul la rece pentru cel putin 3 ore. Se mixeaza apoi, pana cand isi dubleaza volumul.
Siropul:
Se dizolva zaharul in apa fierbinte, se adauga zeama de lamaie si esenta.
Asamblarea:
Blatul insiropat se umple cu mai intai cu jumatate din crema de visine, apoi cu crema de ciocolata, iar deasupra se toarna crema de visine ramasa. Marginile se imbraca in crema de ciocolata. Se decoreaza cu aveline din frisca, stelute din ciocolata si stelute din gelatina rosie.


Tortul stelua cu crema de visine si cioolata se serveste dupa ce a stat cateva ore la rece. Este numai bun pentru Craciun.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Incearca si Tort Le Rouge et le Noir
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort steluta cu crema de visine si ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.