Tort sweet thirteen

Blat: Scurgeti bine caisele din compot si taiati 4-5 in cubulete iar restul puneti-le deoparte. Mixati zaharul cu untul pana devine ca o crema. Adauga

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort sweet thirteen

Ingrediente

  • Blat: 520 caise din compot
  • 150g unt
  • 125g zahar
  • 3 oua
  • 150g faina
  • 25g amidon de porumb
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema de ricotta cu caise: 250g ricotta
  • 75g zahar pudra
  • 8 foi de gelatina
  • 2 lingurite de suc de lamaie
  • 3 lingurite lichior de caise sau brandy
  • 400ml frisca
  • Mou de ciocolata: 330g zahar
  • 100g zahar brun
  • 60g ciocolata amaruie
  • 2 linguri de glucosiu (sau miere)
  • 125g smantana
  • 60ml lapte
  • 40g unt

Mod de preparare

Blat:

Scurgeti bine caisele din compot si taiati 4-5 in cubulete iar restul puneti-le deoparte.

Mixati zaharul cu untul pana devine ca o crema. Adaugati ouale cate unul amestecand bine dupa fiecare. Amestecati faina, amidonul si praful de copt si incorporati putin cate putin in crema. Adaugati si caisele taiate in cubulete. Puneti compozitia in forma deja pregatita cu hartie de copt si coaceti in cuptor

la 180°C timp de 35 de minute.

Odata copt blatul se lasa la racit pe gratar.

Cand s-a racit taiati-l in doua.

Crema de ricotta cu caise

Puneti la inmuiat in apa rece gelatina.

Caisele ramase transformati-le in piure si adaugati ricotta si zaharul pudra.

Scurgeti gelatina, topiti-o pe bainmarie, parfumati-o cu lichiorul si sucul de lamaie si adaugati-o cremei.

La sfarsit adaugati frisca si amestecati usor cu o lingura de lemn.

Mou de ciocolata

Amestecati intr-o craticioara cele doua tipuri de zahar, ciocolata,

siropul sau mierea, smantana si laptele si puneti pe foc fara insa a ajunge la punctul de fierbere. Cu o pensula inmuiata in apa fierbinte inlaturati cristalele de zahar de pe peretii craticioarei si aduceti compozitia la punctul de fierbere. Lasati sa fiarba

fara a mai amesteca timp de 10minute sau pana cand ajunge la temperatura de 116°. In acest moment adaugati untul dar fara a amesteca.

Lasati sa se raceasca compozitia timp de 20 minute si amestecati cu o lingura de lemn pana cand se raceste bine si se lipeste de lingura.

Puneti-o in forma, acoperiti-o cu o folie de aluminiu si lasati-o la temperatura camerei sa se raceasca pt 3 ore.

Asamblarea tortului

In forma deja pregatita cu pelicula transparenta puneti primul strat de blat, apoi adaugati jumatate din cantitatea de crema.

Deasupra puneti "blatul" de mou. Eu l-am taiat o idee mai mic decat restul tortului. Adaugati restul de crema si terminati cu al doilea blat.

IMPORTANT!!! Fiind prima data cand am executat reteta de mou nu stiam cum se va comporta in caz de umiditate. Deci dupa cum ati vazut am pus stratul de mou intre cele doua straturi de crema si nu am facut bine. Din cauza umiditatii cremei stratul de mou a inceput

sa se topeasca. Ca sa nu patiti ca mine va recomand a folosi stratul de mou intre alte doua blaturi in asamblarea unui tort.

Mou poate fi folosita ca atare simpla pe post de dulce cotidian.

Decorati in functie de imaginatie si placere
Reteta Tort sweet thirteen a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Macrou cu sos de rosii la cuptor
3
Mancaruri cu peste

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Pentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...

Macrou cu sos de rosii la cuptor
Tort Diplomat de post
4
Torturi

Tort Diplomat de post

Tortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...

Tort Diplomat de post
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Supa crema de dovleac servita in paine
Bucataras.RO

Supa crema de dovleac servita in paine

Va invit sa incercati o supa crema delicioasa, numai buna pentru a va incalzi pe vremea asta racoroasa.

Supa crema de dovleac servita in paine
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga