Blat: Scurgeti bine caisele din compot si taiati 4-5 in cubulete iar restul puneti-le deoparte. Mixati zaharul cu untul pana devine ca o crema. Adauga
Blat:
Scurgeti bine caisele din compot si taiati 4-5 in cubulete iar restul puneti-le deoparte.
Mixati zaharul cu untul pana devine ca o crema. Adaugati ouale cate unul amestecand bine dupa fiecare. Amestecati faina, amidonul si praful de copt si incorporati putin cate putin in crema. Adaugati si caisele taiate in cubulete. Puneti compozitia in forma deja pregatita cu hartie de copt si coaceti in cuptor
la 180°C timp de 35 de minute.
Odata copt blatul se lasa la racit pe gratar.
Cand s-a racit taiati-l in doua.
Crema de ricotta cu caise
Puneti la inmuiat in apa rece gelatina.
Caisele ramase transformati-le in piure si adaugati ricotta si zaharul pudra.
Scurgeti gelatina, topiti-o pe bainmarie, parfumati-o cu lichiorul si sucul de lamaie si adaugati-o cremei.
La sfarsit adaugati frisca si amestecati usor cu o lingura de lemn.
Mou de ciocolata
Amestecati intr-o craticioara cele doua tipuri de zahar, ciocolata,
siropul sau mierea, smantana si laptele si puneti pe foc fara insa a ajunge la punctul de fierbere. Cu o pensula inmuiata in apa fierbinte inlaturati cristalele de zahar de pe peretii craticioarei si aduceti compozitia la punctul de fierbere. Lasati sa fiarba
fara a mai amesteca timp de 10minute sau pana cand ajunge la temperatura de 116°. In acest moment adaugati untul dar fara a amesteca.
Lasati sa se raceasca compozitia timp de 20 minute si amestecati cu o lingura de lemn pana cand se raceste bine si se lipeste de lingura.
Puneti-o in forma, acoperiti-o cu o folie de aluminiu si lasati-o la temperatura camerei sa se raceasca pt 3 ore.
Asamblarea tortului
In forma deja pregatita cu pelicula transparenta puneti primul strat de blat, apoi adaugati jumatate din cantitatea de crema.
Deasupra puneti "blatul" de mou. Eu l-am taiat o idee mai mic decat restul tortului. Adaugati restul de crema si terminati cu al doilea blat.
IMPORTANT!!! Fiind prima data cand am executat reteta de mou nu stiam cum se va comporta in caz de umiditate. Deci dupa cum ati vazut am pus stratul de mou intre cele doua straturi de crema si nu am facut bine. Din cauza umiditatii cremei stratul de mou a inceput
sa se topeasca. Ca sa nu patiti ca mine va recomand a folosi stratul de mou intre alte doua blaturi in asamblarea unui tort.
Mou poate fi folosita ca atare simpla pe post de dulce cotidian.
Decorati in functie de imaginatie si placere
Reteta Tort sweet thirteen a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaArdeii umpluti cu ciuperci sunt gustosi si extrem de simplu de preparat. Mai contin rosii, fulgi de ovaz, boia, sare si piper.
Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovazEste o "prajtura frageda si lipicioasa, cremoasa, ti se sfarama in mana si ti se lipeste de cerul gurii", exact cum este...
Brownie cu crema de branzaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii