Torturi

Reteta Tiramisu reţetă cu frisca

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
Laly postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort "Iepuras" cu mure si ciocolata (video)"
 
Tiramisu reţetă cu frisca
Pregatim o tava de 17 X 24 cm, cu peretii inalti. Intai vom pregati stratul inferior de piscot. Pentru aceasta, se toarna intr-un vas cafeaua preparat

ingrediente

Ingrediente pentru blat:
   60-70 piscoturi
   600 ml cafea
   rom brun dupa gust
   zahar pudra dupa gust
Pentru crema:
   500 g mascarpone
   750 ml smantana dulce bine racita
   500 g zahar
   6 oua intregi
   20 g gelatina (foaie)
Pentru ornare:
   pudra de cacao

mod de preparare

Tiramisu reţetă cu friscaPregatim o tava de 17 X 24 cm, cu peretii inalti. Intai vom pregati stratul inferior de piscot. Pentru aceasta, se toarna intr-un vas cafeaua preparata in prealabil, se adauga rom dupa gust, dar nu prea mult, apoi zahar pudra dupa care se amesteca bine.
Inmuiem o parte a piscoturilor in acest amestec – timp de 2-3 secunde – apoi le asezam strans unele langa celelalte la baza tavii. Cafeaua si piscoturile ramase le punem deoparte pentru mai tarziu.
Punem apa la fiert intr-un vas, la foc mediu. intr-un alt vas, amestecam ouale cu zaharul cristal, iar cand apa da in clocot, asezam deasupra vasul cu amestecul de oua. Amestecand des, compozitia se incalzeste pana ce capata o temperatura ridicate.
In timp ce amestecul de oua se incalzeste pe aburi, batem o spuma tare din smantana racita, apoi o punem iar in frigider. Foaia de gelatina se pune la inmuiat in apa calduta. Se scoate intr-un vas mic mascarpone, se amesteca bine si se pune deoparte.
Intre timp, amestecul de oua s-a incalzit. Il luam de pe foc si il mixam la viteza maxima, pana se raceste si devine spumos.
Mixati pana la racire, altfel crema va curge!
Daca ouale s-au racit, incepem prepararea cremei. Scoatem frisca din frigider si cu miscari fine, o amestecam cu mascarpone. In final adaugam crema spumoasa de oua si cu miscari fine o amestecam si pe aceasta.
Gelatina inmuiata o introducem intr-un vas, si la cea mai mica temperatura posibila o topim, amestecand continuu – timp de aproximativ 10-20 secunde.
Acum, se adauga foarte incet gelatina la crema, amestecand permanent. Gelatina trebuie bine omogenizata cu crema! Cu asta, s-a si preparat umplutura.
Jumatate din crema se toarna pe piscoturile din tava, se uniformizeaza, apoi restul piscoturilor bine inmuiate in amestecul de cafea se asaza uniform pe crema.
Daca am terminat, punem si restul cremei deasupra, o uniformizam, apoi punem preparatul in frigider.

Dupa racire, sepresara cu pudra de cacao.
Alte retete recomandate:
Incearca si Tort cu crema de lapte
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.