Tiramisu reţetă cu frisca

Tiramisu reţetă cu frisca Pregatim o tava de 17 X 24 cm, cu peretii inalti. Intai vom pregati stratul inferior de piscot. Pentru aceasta, se toarna intr-un vas cafeaua preparat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tiramisu reţetă cu frisca

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 60-70 piscoturi
  • 600 ml cafea
  • rom brun dupa gust
  • zahar pudra dupa gust
  • Pentru crema:
  • 500 g mascarpone
  • 750 ml smantana dulce bine racita
  • 500 g zahar
  • 6 oua intregi
  • 20 g gelatina (foaie)
  • Pentru ornare:
  • pudra de cacao

Mod de preparare

Tiramisu reţetă cu frisca

Pregatim o tava de 17 X 24 cm, cu peretii inalti. Intai vom pregati stratul inferior de piscot. Pentru aceasta, se toarna intr-un vas cafeaua preparata in prealabil, se adauga rom dupa gust, dar nu prea mult, apoi zahar pudra dupa care se amesteca bine.

Inmuiem o parte a piscoturilor in acest amestec – timp de 2-3 secunde – apoi le asezam strans unele langa celelalte la baza tavii. Cafeaua si piscoturile ramase le punem deoparte pentru mai tarziu.

Punem apa la fiert intr-un vas, la foc mediu. intr-un alt vas, amestecam ouale cu zaharul cristal, iar cand apa da in clocot, asezam deasupra vasul cu amestecul de oua. Amestecand des, compozitia se incalzeste pana ce capata o temperatura ridicate.

In timp ce amestecul de oua se incalzeste pe aburi, batem o spuma tare din smantana racita, apoi o punem iar in frigider. Foaia de gelatina se pune la inmuiat in apa calduta. Se scoate intr-un vas mic mascarpone, se amesteca bine si se pune deoparte.

Intre timp, amestecul de oua s-a incalzit. Il luam de pe foc si il mixam la viteza maxima, pana se raceste si devine spumos.

Mixati pana la racire, altfel crema va curge!

Daca ouale s-au racit, incepem prepararea cremei. Scoatem frisca din frigider si cu miscari fine, o amestecam cu mascarpone. In final adaugam crema spumoasa de oua si cu miscari fine o amestecam si pe aceasta.

Gelatina inmuiata o introducem intr-un vas, si la cea mai mica temperatura posibila o topim, amestecand continuu – timp de aproximativ 10-20 secunde.

Acum, se adauga foarte incet gelatina la crema, amestecand permanent. Gelatina trebuie bine omogenizata cu crema! Cu asta, s-a si preparat umplutura.

Jumatate din crema se toarna pe piscoturile din tava, se uniformizeaza, apoi restul piscoturilor bine inmuiate in amestecul de cafea se asaza uniform pe crema.

Daca am terminat, punem si restul cremei deasupra, o uniformizam, apoi punem preparatul in frigider.


Dupa racire, sepresara cu pudra de cacao.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Cartofi noi, cu afumatura, la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi noi, cu afumatura, la cuptor

Am pregătit o rețetă rapidă si delicioasă de cartofi tip acordeon, la cuptor. Condimentul de cartofi de la Delikat le-a...

Cartofi noi, cu afumatura, la cuptor
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola