Blat: Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 180C. Faina se cerne impreuna cu cacao, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea. Banana
Blat:
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 180C.
Faina se cerne impreuna cu cacao, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea.
Banana se pune in blender cu sucul de lamaie si se mixeaza, se adauga si tofu si se mixeaza, apoi zaharul, vanilia si apa si se mixeaza bine. Totul se toarna peste ingredientele uscate si se amesteca bine. Se toarna in tava cu hartie de copt si se coace 20-30 min.
Crema ganache:
Siropul se incalzeste si se toarna fierbinte peste cacao. Se amesteca bine. Tofu se pune in blender si se mixeaza pana devine ca o crema, se adauga amestecul de sirop si cacao si se mixeaza bine.
Crema cu zmeura:
Sucul de mere si siropul se pune pe foc, cand incepe sa fiarba se adauga amidonul dizolvat in apa si se amesteca bine, se adauga si zmeura si se lasa pe foc potrivit pana se leaga bine compozitia. Se amesteca usor din cand in cand. Dupa ce s-a racit complet se adauga crema ganache si se omogenizeaza. Se da putin la frigider.
Blatul racit se taie in jumatate.
Prima foaie de blat se insiropeaza bine, deasupra se intinde crema cu zmeura se acopera cu cealalta foaie de blat; se insiropeaza si aceasta.
Tortul se imbraca apoi in crema ganache.
Reteta Tort trufa cu zmeura a fost propusa de CristinaK
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaNumai cand imi amintesc de tocanita taraneasca de cartofi, a mamei, preparata cu carne de porc de la oala cu untura, salivez....
Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumatIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii