Tort tutti frutti

Tortul Tutti Frutti este o reteta de tort absolut minunata, un tort delicios cu multe fructe, dar si unul foarte aratos ce se preteaza la orice ocazie festiva sau de sarbatori.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tort tutti frutti

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • esenta vanilie
  • coaja de portocala
  • 1/2 lingurita amidon
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  •  
  • Pentru decor:
  • banane
  • kiwi
  • mandarine
  • capsuni sau visine din compot
  • gelatina transparenta si frisca
  •  
  • Crema:
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 500 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • zahar vanilat
  • piersici si alte fructe din compot
  •  
  • Sirop: din zeama de la compot coaja de lamaie

Mod de preparare

Se prepara o compozitia de blat obisnuita (se freaca galbenusurile cu zahar si se bat albusurile spuma cu putina sare, lamaie si amdidon). Se adauga treptat faina si esentele. Se coace intr-o tava dreptunghiulara .Dupa ce s-a racit se taie in doua foi se insiropeaza prima foaie (pe care am asezat-o in tava in care am copt blatul) cu zeama din compot, se adauga crema astfel obtinuta:

ouale si zaharul se pun la fiert intr-un vas, dupa ce au dat in cateva clocote se lasa sa se racoreasca si se adauga gelatina transparenta pe care in prealabil am pus-o la inmuiat in apa rece (100ml ) si se amesteca energic. Compozitia se amesteca cu frisca batuta (un sfert din frisca se opreste pentru ornat ca este suficient si restul de frisca se foloseste la crema) si bucatile de fructe din compot si se toarna peste foaia insiropata.

Asezam si a doua foaie o insiropam si tinem la rece cateva ore pana ce se incheaga bine. Rasturnam cu atentie tortul obtinut si ornam cu frisca si fructele taiate feliute mai subtiri si turnam niste gelatina transparenta care a fost inmuiata in apa dupa instructiuni.


Se mai orneaza cu frisca sau se lasa simplu, doar decorat cu fructe si pe margini, dupa care tortul tutti frutti se taie felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si  linte
3
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
4
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Aperitiv saleuri cu cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv saleuri cu cascaval

Foarte ușor de făcut și bune oricând și oricum... Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 80 de saleuri.

Aperitiv saleuri cu cascaval
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!