Tort usor cu branza

Acest tort usor cu branza este un desert foarte delicios si poate fi servit la orice eveniment. Intai se freaca margarina tinuta la cald, cu 100 de grame de zahar.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort usor cu branza

Ingrediente

  • 1 linguri Cacao
  • 100 gr ciocolata
  • 250 grame faina
  • 500 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 1 margarina
  • 6 oua
  • praf de copt
  • 200 gr zahar
  • zahar vanilinat
  • 500 gr branza de vaci dulce
  • coaja de lamaie
  • gelatina 2 pliculete
  • 100 grame ciocolata alba
  • 200 ml lapte pentru a topi gelatina

Mod de preparare

Acest tort usor cu branza este un desert foarte delicios si poate fi servit la orice eveniment.

Intai se freaca margarina tinuta la cald, cu 100 de grame de zahar, se adauga treptat cate un galbenus apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit albusurile batute bine cu putina sare, prin rasturnare, ca sa nu cada blatul. Se unge o forma cu margarina, se toarna aluatul si se da la copt 30-40 de minute in cuptorul preincalzit. Nu se deschide usa cuptorului in primele 15 minute pentru a nu se lasa blatul! Se da la racit si apoi se taie in doua (a doua zi de preferinta).

Se pregateste crema pentru tort: se bate frisca lichida si se da la rece.
Se topeste gelatina in lapte conform instructiunilor de pe plic. Fara a se depasi 60-70 de grade!
Se freaca branza de vaci cu restul de zahar, coaja de lamaie, zaharul vanilat gelatina topita si calduta inca si jumatate din cantitatea de frisca si se pune repede crema intre blaturi. Se decoreaza blatul cu frisca ramasa, se presara cacao si ciocolata alba taiata fin.


Tortul usor cu branza se serveste dupa ce a fost tinut la frigider 2-3 ore

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Tartelete cu branza si cimbru verde
Bucataras.RO

Tartelete cu branza si cimbru verde

Aceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit

Tartelete cu branza si cimbru verde
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!