Torturi

Reteta Tort Vasile

portii reteta 15 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
gatire reteta 35m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 04-01-2017
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu mascarpone si nuca de cocos (reteta video)"
 
De onomastica tatei, dar si pentru Revelion, am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de unt si cafea, ornat cu frisca.

ingrediente

15 portii

pentru blat avem nevoie de:
   7 oua
   5 linguri zahar
   3 linguri faina
   10 linguri nuca
   un praf de copt
   un varf lingurita sare
pentru crema avem nevoie de:
   200 g unt 82% grasime
   3 linguri zahar
   1 plic zahar vanilat Bourbon
   2 linguri cacao neagra
   1 lingurita cafea.
pentru sirop avem nevoie de:
   apa 500 ml
   esenta de rom dupa gust
   4 linguri zahar.
pentru ornat avem nevoie de:
   frisca lichida 200 ml
   bombonele decorative verzi
   coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan)
   flori de napolitana.

mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura de jos in sus, ca sa ramana pufoasa si aerata. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 35 de minute. Dupa ce este gata, se lasa la racit.

Siropul: Se pun la fiert apa cu zaharul, se fierbe cam 5 minute, iar dupa ce se ia focul, se adauga in sirop esenta preferata, eu am folosit esenta de rom. Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in doua si il insiropam. Sfatul meu: taiati tortul nu in 2 parti egale, ci baza mai groasa, iar stratul de deasupra un pic mai subtire ca baza. Acest lucru ne va ajuta ca tortul sa-si sustina mai bine greutatea (cand va fi insiropat si plin de crema) si sa nu se pleosteasca.

Crema de unt: Se bate cu mixerul untul cam un minut, pana se deschide la culoare, apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si cafeaua si amestecam bine. Acum se poate asambla tortul, adaugand crema de unt.

Decorul: Frisca lichida se bate cu mixerul pana devine matasoasa (daca ramane prea moale, florile nu vor avea forma, iar daca e prea tare, se va orna cu greutate si se va strange la frigider). Se decoreaza tortul cu frisca, artificii facute din coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, flori si ornamente de zahar. Se da la frigider inainte de servire. Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/01/tort-vasile-revelion-2017.html

Incearca si Tort veselia fructelor
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Vasile" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.