Torturi

Reteta Tort vis de vara

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:5m 
susu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de ciocolata (reteta video)"
 
Nucile se pun cateva minute la cuptor dupa care se macina. Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza bine. Galbenusurile se freaca cu zaharul, co

ingrediente

Blatul :
   100 g ciocolata amaruie
   50 g ciocolata cu lapte
   100 g unt
   5 oua
   Un praf de sare
   100 g miez nuca
   100 g zahar brun
   100 g faina
   2 lingurite praf de copt
   Â½ lingurita praf de cafea
   1 lingura de rom
   2 linguri cognac
   1 plic jacobs ice coffe menta
   1 lingura rasa de cacao
   1 lingurita coaja de portocale
Crema :
   400 g branza de vaci
   400 branza mascarpone
   Sucul unei portocale dulci acrisoare
   Coaja de la o portocala
   Coaja de la o lamaie
   100 g zahar tos
   Esenta de vanilie
   1 plic de gelatina granule
Decor si asanblare :
   Fructe de padure
   Frunzulite de menta
   Cateva linguri de gem zmeura
   Visine sau capsuni
   Frisca 300 ml
   1 lingura de zahar
   1 plic intaritor de frisca

mod de preparare

Nucile se pun cateva minute la cuptor dupa care se macina. Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza bine. Galbenusurile se freaca cu zaharul, coaja de portocale si un praf de sare. Albusurile se bat spuma cu o lingurita de lamaie. Untul se adauga la galbenusuri si la urma ciocolata topita la bain marie. Se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se pune intr-un castron mai mare compozitia de galbenusuri si se pune treptat cate putin din albusuri si faina amestecandu-se de jos in sus. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se adauga compozitia. Se da la cuptorul incins pentru aproximativ 30 de minute, in functie de cuptor. Se deschide usa cuptorului nu mai devreme de 30 de minune si se face testul cu scobitoarea. Daca pe margine este gata dar in mijloc este putin moale se datoreaza ciocolatei dar este facut, nu se lasa mai mult caci blatul va fi batos.





Crema :





Branza de vaci se da prin sita si se mixeaza cu toate celelalte ingredientele mai putin gelatina. Eu prepar plicul de gelatina cu doar 50 ml de apa si nu 100 cum este trecut pe ambalaj ca sa iasa cum trebuie. Dizolvam gelatina in cei 50 ml apa rece si se lasa 10 minute dupa care se pune la bain marie doar cat sa se topeasca granulele fara a o fierbe. Cand s-a racit se adauga treptat la branza amestecandu-se usor. O dam la rece pana pregatim blatul. Dulceata de zmeura se da prin sita pentru separarea samburilor pe care-i aruncam. Taiem blatul in 4 parti.





Asamblare blat :





In forma detasabila de tort se aseaza o folie alimentara mai mare cu care se imbraca peretii formei. Asezam primul blat, in ungem cu dulceata, asezam al doilea blat, crema, apoi al treilea blat pe care il ungem cu dulceata si in final ultimul blat. Se pune o foaie de copt deasupra blatului si apoi folia alimentara. Se aseaza o greutate peste el si se da la frigider pana a doua zi. Desfacem usor forma si inlaturam folia.

Asezam tortul pe farfurie, il imbracam in frisca si ornam cu fructe.


Alte retete recomandate:
Incearca si Tort cu nuca si vanilie
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort vis de vara" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.