Tortul zebra cu frisca este o reteta de tort intr-adevar deosebit, in primul rand prin aspect, apoi prin gust. Il puteti decora in functie de evenimentul festiv la care urmeaza sa-l serviti.
Pentru blat se separa ouale, bateti cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina, praful de copt, cacao si grisul. Mixati usor, adaugati usor laptele si uleiul, adaugati mierea. Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare. Se da in cuptorul cu ventilatie la 165 grade pt. 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade.
Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia. L-am taiat pe orizontala de doua ori. Am obtinut 3 blaturi subtiri pe care apoi le-am taiat fasii, pe lung; astfel mi-au iesit 9 fasii. Ale mele au fost de aproximativ 7-8 cm latime, aproximativ 1 cm si lungi de cat a fost tava.
Se incepe asamblarea. Prima fasie am uns-o cu frisca si-am rulat-o. Am uns si exteriorul si-am alipit urmatoarea fasie. Iar am uns cu frisca si am continuat cu urmatoarele fasii. Marginile nu le-am uns. I-am pus inelul si l-am pus la rece pana am pregatit blatul de cocos.
Ori coaceti separat doua blaturi rotunde exact cat e diametrul tortului din inel, ori taiati un blat rotund pe orizontala astfel incat sa fie de 1cm maxim 12mm. Eu am copt un singur blat si l-am taiat pe orizontala. Merge si un blat simplu pandispan daca nu va place cocosul.
Peste tortul din inel am pus blatul de cocos, am intors invers tortul cu inel cu tot am uns si partea care a fost dedesubt acum deasupra cu frisca, am pus celalalt blat de cocos presandu-l usor si apoi l-am lasat la rece pana mi-am vazut de glazura.
Pentru o glazura de vis trebuie sa aveti rabdare, sa amestecati cu grija cand trebuie si cat trebuie. Toate ingredientele le-am pus la microunde, apoi, la fiecare 20 de secunde am incercat sa omogenizez totul amestecand bine de tot. Am scos inelul, il las deoparte pana se intareste glazura. Pentru ornare am avut nevoie caramele si de ciocolata alba, m-am jucat cu niste frunze din ciocolata si colorat, dar il puteti decora dupa bunul plac.
Reteta Tort zebra cu frisca a fost propusa de Mudjahista pe forum culinar.
Serviti tortul zebra cu frisca dupa ce s-a intarit glazura.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradO mancare satioasa si gustoasa.
Perisoare cu sos de rosii si ciuperciIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii