Tortul sultanului este reteta tortului perfect pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva. Este o reteta de tort deosebit, cu blat de ciocolata si 3 tipuri de crema: de vanilie, migdale si ciocolata.
1. Blatul:
Se amesteca faina cu amidonul, cacaua, pulberea de migdale si zaharul (pentru blat am folosit zahar brun). Se adauga 2 oua si 7 galbenusuri si se amesteca bine cu mixerul. Se topeste untul si se incorporeaza. Separat se bat cel 7 albusuri cu un praf de sare apoi se incorporeaza usor, cu o paleta, in aluat. Se coace o foaie intr-o tava mare de aragaz (17 x 34 cm) , tapetata cu hartie de copt, la 220 grade C timp de 8-10 min. Apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.
2. Crema de vanilie:
Se incalzeste laptele cu untul si vanilia. Se freaca bine 5 galbenusuri cu zaharul, apoi se adauga amidonul, si laptele fierbinte in fir, amestecand continuu. Se pune pe foc mic si se fierbe pana cand crema sta teapana pe lingura. Se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a nu se face pojghita.
3. Crema de ciocolata I:
Bateti frisca cu zaharul spuma tare. Topiti pe bain-marin ciocolata (sau in microunde, acoperita cu folie si amestecand din cand in cand). Amestecati jumatate din cantitatea de ciocolata cu frisca, iar cealalta jumatate amestecati-o cu o treime din crema de vanilie. La final uniti cele doua creme.
4. Incepeti asamblarea.
Taiati blatul in doua (17 x 27 cm), perforati-l cu o furculita si insiropati-l. Puneti pe unul din blaturi crema de ciocolata (eu am pus-o cu un posh, e cel mai usor si iese cel mai frumos si egal), iar peste crema puneti al doilea blat insiropat.
5. Crema de migdale.
Dizolvati gelatina cu putina apa si o lingura de coniac, apoi topiti-o la microunde sau bain-marin (atentie, sa nu fiarba! caci se distruge). Incorporati-l la crema de vanilie ramasa, mixati, apoi incorporati migdalele si frisca batuta. Puneti crema peste al doilea blat. Dati totul la rece 1/2 ora.
6. Crema de ciocolata II.
Incalziti smantana dulce cu zaharul si turnati-o peste ciocolata. Acoperiti vasul si lasati 15 minute, apoi amestecati bine si lasati sa se raceasca complet. Cand s-a racit mixati timp de 5 minute. Crema se va inchega, va fi pufoasa si isi va deschide culoarea.
Puneti crema pe tort si nivelati. Decorati dupa plac. Eu am facut niste crestaturi cu furculita, am decorat cu cacao, spirale de ciocolata, bucati de ciocolata neagra, alba, migdale si bomboane caramel. Inainte de servire lasati la rece minim 4 ore.
Pofta buna! Reteta Tortul Sultanului este propusa de KikenHana Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaArdeii umpluti cu ciuperci sunt gustosi si extrem de simplu de preparat. Mai contin rosii, fulgi de ovaz, boia, sare si piper.
Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovazM-am inspirat din reteta lui merisor,leurda nu se gaseste la italy :)) e pentru prima data cand fac mancare de spanac,eu...
Mancare de spanac cu ceapa verdeReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii