Foile: se incalzeste cuptorul la 190 grade (foc mediu). Se deseneaza pe hirtie de copt, cu ajutorul unei farfurii, 8 cercuri de 20 cm. Se bat albusur
Foile: se incalzeste cuptorul la 190 grade (foc mediu). Se deseneaza pe hirtie de copt, cu ajutorul unei farfurii, 8 cercuri de 20 cm.
Se bat albusurile spuma cu 50 g zahar.
Galbenusurile se bat cu restul de zahar (100 g) pina se albeste compozitia. Batind incontinuu, se adauga cacaoa dizolvata in apa fierbinte.
Faina se cerne impreuna cu amidonul si se incorporeaza atent in galbenusuri.
Se incorporeaza albusurile cu atentie, in 3 reprize.
Se unge hirtia de copt cu unt si se intinde aluatul cu lingura in cercurile desenate (merg cam 3 linguri pentru fiecare foaie), fara sa se depaseasca marginile, nivelind suprafata.
Se coc foile 5-8 minute.
Atentie sa nu se arda!
Se acopera cu un prosop si dupa ce se racesc, se scot cu atentie de pe hirtie si se pun pe un platou.
Siropul: se da in clocot apa cu zaharul. Se ia de pe foc si se adauga lichiorul.
Crema: e mai bine sa se inceapa pregatirea ei cu o zi inainte de asamblarea tortului.
Se incalzeste frisca pina aproape de fierbere si se toarna peste ciocolata rasa.
Se amesteca bine pina se topeste ciocolata si se lasa la racit.
Se tine la rece citeva ore bune.
Inainte de asamblarea tortului, se bate crema cu mixerul pina se intareste.
Trufele: se incalzeste frisca pina aproape de fierbere si se toarna peste ciocolata rasa. Se amesteca bine pina se topeste ciocolata, se adauga lichiorul si se pune la rece. Peste citeva ore se ia din compozita intarita cu lingurita si se formeaza bilute cu diametrul de circa 2 cm. Se pun bomboanele pe hartie de copt/pergament si se baga la congelator pentru o ora. Se topeste ciocolata si se glaseaza trufele. Se lasa la intarit.
Asamblarea tortului:
Se insiropeaza fiecare foaie cu ajutorul unei pensule si se unge cu crema. Intregul tort se unge cu crema pe suprafata si pe margini. Se aseaza trufele pe tort si se orneaza cu ciocolata rasa.
Reteta Truffle cake a fost propusa de bulinuta
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataTort Floare de Cireş cu glazură oglindă în culoarea florilor de cireş şi decoraţiuni de ciocolată făcute de...
Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglindaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii