Torturi

Reteta Tort italian - Zuccotto

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:5m 
MariaMona postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu nuca de cocos"
 
Tort italian - Zuccotto este un desert delicios. Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie de faina, cacao, zahar si ciocolata amaruie.

ingrediente

Blat:
   120 g zahar praf
   1 lingura zahar vanilat
   50 g amidon
   50 g faina
Umplutura:
   200 g ciocolata amaruie
   50 g migdale
   50 g alune
   50 g bezele
   1l frisca
   50 g zahar praf
Altele:
   150 ml coniac
   150 ml amaretto
   200 g glazura ciocolata
   zahar praf pt. ornat

mod de preparare

Tort italian - Zuccotto este un desert delicios.
O tava mare se acopera cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 175gradeC. Pentru blatul de biscuite se bat 5 galbenusuri cu 120g zahar pudra si 1 lingura zahar vanilat. Cele 5 albusuri se bat spuma tare si se adauga amestecului. 50g amidon se amesteca cu 50g faina, se lasa putin si se adauga compozitiei. Aceasta se pune in tava sa fie inalta de aproximativ 1 cm si se baga in cuptorul (nivelul 2) incalzit si se coace 15 minute. Se rastoarna pe un blat, se ia hartia si se lasa sa se raceasca bine.





Intr-un castron adanc cu fundul rotund (diametrul aproximativ de 10cm) se pune hartie de pergament sau folie. Din blatul de biscuite se taie un cerc si se pune pe fundul castronului, iar restul de blat se taie in trapeze si se pune pe margine (se lasa blat pentru acoperit sus). 150 ml Amaretto se amesteca cu 150 ml coniac se se insiropeaza biscuitele.





Umplutura: jumatate de ciocolata se rade mare (cu cutitul), iar cealalta jumatate se topeste cu 100 ml frisca pe baie de aburi. Migdalele si alunele se maruntesc in bucati mai mari si se prajesc scurt. Restul de frisca se bate tare cu 50g zahar pudra. Cand s-au racit bine alunele si migdalele , se adauga in frisca, la fel si ciocolata taiata.
Amestecul de frisca se imparte in doua. Jumatate se amesteca cu bezelele maruntite, cealalta cu crema de frisca si ciocolata (dupa ce s-a racit). Jumatatea alba se pune peste biscuite, se intinde pentru a lasa mijlocul gol si se pune 20 de minute la rece. Apoi se pune cealalta jumatate, se acopera cu biscuitele ramas, se insiropeaza si se lasa 6 ore la rece (eventual peste noapte).


Pentru ornare se intoarce tortul cu fundul in sus si se acopera cu glazura de ciocolata. Cand s-a racit, se pun triunghiuri ascutite din hartie decupate si se presara zahar pudra.
Alte retete de tort recomandate:

Incearca si Tort Darts cu blat alb
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort italian - Zuccotto" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.