Dizolvam drojdia in putin lapte, plus cele 2 ltze de zahar si o lasam sa creasca vreo 15 minute. In vasul de framintat punem toate celelalte la gramad
Dizolvam drojdia in putin lapte, plus cele 2 ltze de zahar si o lasam sa creasca vreo 15 minute.
In vasul de framintat punem toate celelalte la gramada. Cind a crescut drojdia, o punem si pe ea si framintam pina se desprinde de vas. Aluatul este placut la pipait, elastic, fin.
Lasam sa creasca la volum dublu, apoi portionam aluatul.
Intindem bilele astea oval-alungit si le mai lasam 15 minute pina sa le bagam la cuptor.
Le punem in tava cu hirtie de copt si le coacem la 200 gr 10 minute pe o parte, apoi le intoarcen cu fundul in sus si le mai lasam inca 5-10 min, pina se rumenesc frumos.
Nu se taie (feliaza), se rupe. E buna la masa de prinz.
Pofta buna!
Reteta Paiine nan a fost propusa de shumaila pe forum culinar.ro
Alte retete de paine gasiti aici:
Paine cu orez,
Paine in ghiveci,
Paine neagra
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeUn aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!
Rulouri cu ciuperciTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosCum bantuiam eu azi prin lumea asta fascinanta a netului mi-a picat in ochi un filmulet cu o reteta de placinta cu mere, a...
Desert placinta melc (cu lingura)Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii