Briose cu capsuni si glazura de ciocolata

Briose cu capsuni si glazura de ciocolata este un desert delicios care va fi imediat indragit de copii. Profitati de capsunile proaspete si aromate pentru a prepara acest desert.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Briose cu capsuni si glazura de ciocolata

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 250 gahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 125 ml lapte
  • 200 g capsuni
  • coaja de la o portocala
  • 100 g stafide
  • 4albusuri
  • 1/2 ciocolata

Mod de preparare

Briosele cu capsuni si glazura de ciocolata sunt un desert delicios care va fi imediat indragit de copii.
Bati untul moale cu zaharul, galbenusurile si vanilia. Incorporezi albusurile batute spuma tare. Adaugi treptat faina cernuta amestecata cu prafulde coptsi laptele, amestecand usor cu o spaula sau lingura de lemn.

Tai capsunile si le adaugi in compozitie, coaja de portocala si omogenizezi. Ungi cu unt formele de briose sau pui cosulete de hartie, le umpli 3/4 cu aluat, asezi capsuni deasupra taiate felii subtiri.

Introduci tava cu briose cu capsuni si glazura de ciocolata la cuptor, la foc potrivit pentru 35 minute.


Briosele cu capsuni si glazura de ciocolata se servesc atat calde cat si reci. Sunt delicioase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura

Am facut un inventar prin frigider si cu ce am gasit, am incropit o prajiturica tare buna si de sezon. Albusurile le aveam in...

Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!