Imi aduc aminte cu placere de momentele copilariei in care spuneam c-as putea trai o viata cu ciorba de burta. Inca nu mi-am schimbat parerea.
Punem burta intr-un vas cu apa si adaugam 2 lingurite de bicarbonat de sodiu pe care le dizolvam;
Lasam la frigider cca 2 – 3 ore;
Spalati-o apoi in 3-4 ape reci;
Legumele trebuie curatate in prealabil;
Intr-o oala cu apa punem burta la fiert, la foc mediu – cand aceasta da semne ca incepe sa se inmoaie adaugati ambele tipuri de oase de vita, foile de dafin si piperul boabe;
Daca apa din oala scade foarte mult si burta de vita da semne ca nu se va fierbe prea curand, completati cu apa.
La scurt timp adaugati legumele intregi. Toata ideea este ca atat oasele, cat si burta si legumele sa fie gatite in acelasi timp. Nu vrem sa avem de-aface cu legume zdrobite si imprastiate prin supa. Tineti cont daca folositi burta prefiarta. Aceasta va fierbe mult mai repede si atunci va trebui s-o puneti impreuna cu oasele la fiert si la scurt timp, legumele.
Odata ce s-a fiert totul, scurgem zeama intr-o alta oala si inlaturam oasele.
Lasam burta la racit pe un tocator;
Curatam si tocam sau zdrobim usturoiul si il invelim intr-un saculet de tifon, sau il punem pur si simplu intr-un infuzor. Il legam cu sfoara si il introducem in oala cu ciorba ca sa-si ia aroma. Nu il punem direct pentru ca acesta va oxida.
Il scoatem in momentul in care a prins gust de usturoi.
Intre timp amestecam cele 2 tipuri de smantana si galbenusurile;
Luam cate un polonic din zeama de ciorba si adaugam peste compozitia din smantana si galbenusuri, amestecand constant. Esentialul este sa aducem treptat aceasta compozitie la temperatura lichidului din oala. Daca o punem direct in oala, riscam sa se taie si sa se separe;
Adaugati 10-12 polonice de lichid si puteti sa o puneti peste restul in oala.
De indata ce s-a racit burta de vitel, taiati-o fideluta si adaugati-o inapoi in oala cu ciorba.
Dati pe razatoare cei 2 morcovi care v-au ramas si caliti-i bine in ulei de masline pana vedeti c-au eliminat o mare parte de beta-caroten.
Scurgeti uleiul (fara morcovi) pe deasupra ciorbei pentru a-i da o fata.
Potriviti apoi de sare si piper.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura Raffaello1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...
Biscuiti marmoratiScrie in calendar ca azi 24 nov sunt Sfanta ( mai zice ca si pe 23 ian sunt, bine ca doar 2 zile pe an ca intram la pareri...
Reteta de Tiramisu cu ciresataReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii