Mancaruri cu carne

Reteta Ardei umpluti

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Ardei copti umpluti cu mujdei si pui"
 
1. Ardeii se scobesc in interior, se spala si se lasa sa se zvante pe un servet
2. Carnea se pune intr-un castron.
3. Ceapa se toaca marunt.
4. Se pun

ingrediente

   7-8 ardei
   1 kg carne tocata
   o ceasca de orez
   2 cepe mari
   o legatura patrunjel
   o ceasca pasta de rosii
   o ceasca ulei
   sare
   vegeta
   piper
   2 rosii mari pentru capace
   Pentru sos: o ceapa
   4 linuri faina
   o cutie rosii tocate in sos restul de la rosii (dupa ce am folosit coaja pentru a face capacelele la ardei)
   si iute de ardei
   sare
   piper vegeta

mod de preparare

1. Ardeii se scobesc in interior, se spala si se lasa sa se zvante pe un servet


2. Carnea se pune intr-un castron.


3. Ceapa se toaca marunt.


4. Se pune ceapa la calit.


5. Orezul se spala si se pune la fiert.


6. Patrunjelul se spala, se zvanta si se toaca marunt.


7. Se fierbe orezul ep jumatate si se scurge de apa fara a-l mai spala.


8. Cand ceapa este frumos calita se ia de pe foc.


9. Ceapa calita, orezul fiert pe jumatate, patrunjelul tocat si condimetele se adauga in castron peste carne.


10. Se si pasta de rosii


11. Totul se amesteca bine


12. Se umplu ardeii.


13. Din coaja de la rosii se taie capacele rotunde si cu 2 scobitori se fixeaza pentru a astupa ardeii


14. Se pun ardeii umpluti intr-o tigaie cu ulei incins si se coc putin pe toate partile - aceasta operatie se face pentru a se aseza carnea in interior


15. Cand ardeii s-au calit se scot din uleiul incins


16. Ardeii caliti putin, seaseaza intr-o cratita, se toarna apa pana la nivelul ardeilor si se pun sa fiarba la foc mediu aproximativ 30 minute.


17. Ceapa se toaca mare si se caleste in uleiul ramas de la clairea ardeilor.


18. Dupa 30 de minute de fiert, ardeii se scot si se transfera intr-o alta cratita cu peretii grosi si rezistenta la cuptor.


19. Zeama obtinuta din fierberea ardeilor se va folosi pentru sos 20. Peste ceapa calita pentru sos se adauga faina.


21. Se pun rosiile ramase de la facutul capacelelor + cutia de rosii tocate, se adauga boiaua de ardei si se amesteca


22. Se stinge cu zeama in care au fost fierti ardeii si se lasa pe foc mediu 20 -25 minute amestecand sa nu se prinda sosul


23. Cand sosul este fiert se strecoara


24. Se toarna sosul obtinut prin strecurare peste ardeii din cratita


25. Se da cratita cu ardei la cuptor cu capacul pus, la temperatura medie pentru aproximativ 1 ora, dupa care se ridica capacul si se mai lasa 15 - 20 minute in cuptor pentru a prinde o culoare frumoasa.
Reteta Ardei umpluti a fost propusa de MC





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Pui pane
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.