Muschi de vita (Beef) Wellington

Muschiul de vita Wellington este o reteta deosebita a carei origine este pana astazi disputata de englezi si francezi. Muschiul de vita imbracat in aluat este delicios si elegant.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Muschi de vita (Beef) Wellington

Ingrediente

  • 500 g muschi de vita (partea din mijloc)
  • 500 g ciuperci
  • 2 cepe rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 6-8 felii de Prosciutto
  • Aluat de foietaj
  • Cimbru
  • Sare Piper

Mod de preparare

Muschiul de vita Wellington este o reteta deosebita a carei origine este pana astazi disputata de englezi si francezi. Originea ei este insa mai putin importanta, dar rezultatul final este crucial. Pentru ca e o reteta mai complexa am sa v-o prezint in 5 pasi dupa cum urmeaza:

Pasul 1 - Ciupercile, Ceapa si Usturoiul Ciupercile

Ceapa si Usturoiul (spalate si curatate) se toaca marunt (din cutit sau robot de bucatarie). Se adauga cimbru (cantitatea dupa preferinte) Se incinge o tigaie in care se pun un cubulet de unt si aprox. 2 lingurite de ulei de masline. Amestecul se caleste la foc mediu pana se evapora aproape tot lichidul. Se pune sare, piper si se lasa la racit.

Pasul 2 - Muschiul

Muschiul de vita se unge cu ulei de masline, se sareaza si pipereaza. Se rumeste la foc mare pe toate partile si se lasa la racit. Cand ajunge la o temperatura decenta pentru a putea fi atins, se unge peste tot cu Mustarul Dijon.

Pasul 3 - Ansamblul

Cea mai simpla varianta este cu folia de plastic, dar desigur puteti incerca in orice alt fel. Deci, pe o folie de plastic se aranjeaza feliile de prosciutto (astfel incat sa formeze un "paralelipiped" :) care poate acoperii muschiul integral). Peste prosciuto se intinde uniform un strat de Pasul 1 "Ciupercile, Ceapa si Usturoiul". Muschiul se ruleaza in compozitia descrisa mai sus, se impatureste in folie si le lasa la frigider (min 10 minute).

Pasul 4 - Aranjamentul

Aluatul de foietaj se intinde cu facaletul (cam la 1/2 din grosimea initiala, "Ansamblul" (desigur fara folia de plastic :)) se impacheteaza in aluat iar marginile se impaturesc inauntru. Cu o furculita se inteapa partea de sus a aluatului (pentru a putea iesi aburul).

Pasul 5 - Finalizare

Cuptor, 220 grade Celsius. Tava, hartie de copt. "Aranjamentul" se aseaza in tava, se unge cu ou batut si se lasa la cuptor aproximativ 40 de minute (aluatul trebuie sa fie auriu).


Dupa ce se scoate de la cuptor muschiul de vita Wellington se lasa 10 min sa se raceasca si se taie felii groase (3-4 cm). Extraoptiuni: Cartofi la cuptor, sos de piper verde. Alte retete cu carne de vita recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Desert chocolate crinkles
Bucataras.RO

Desert chocolate crinkles

Daca tot sunt 9 ani de cand ma petrec aici cu voi, 9 ani cu zambete, cu rasete, cu bunatati, cu mai putin bune, macar sa va...

Desert chocolate crinkles
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola