Biryani de pui

Biryani este o specialitate culinara des intalnita in Liban, India, dar si in tari din Orientul mijlociu. In functie de religia tarii se folose

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Biryani de pui

Ingrediente

  • un pui taiat in 8 bucati
  • 2 cepe mari
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii
  • 125 ml iaurt
  • condimente pentru biriani(piper negru
  • cumin
  • coriandru
  • turmeric
  • scortisoara si cardamon)
  • 50 gr stafide sau dupa preferinta
  • pine nuts sau migdale
  • 2 linguri ghee
  • 400 gr orez basmati
  • 2 litri apa
  • o ligurita sofran dizolvat in 60 ml de apa fierbinte

Mod de preparare

Biryani este o specialitate culinara des intalnita in Liban, India, dar si in tari din Orientul mijlociu. In functie de religia tarii se folosesc diferite tipuri de carne. Cea mai des intalnita varietate a acestei retete este insa cea cu carne de pui.

Puiul taiat il spalam si il punem la fiert. Orezul il spalam bine in mai multe ape pina apa devine clara(de vreo 5 ori) si il punem la inmuiat in apa calda pentru 40 de minute. intre timp oparim putin stafidele si le punem deoparte. Tocam ceapa si usturoiul marunt si rosiile cubulete. Intr- o tigaie punem la calit in cele doua linguri de ghee ceapa usturoiul si aduagam condimentele,puiul fiert si calim un minut pana carnea de pui ia gustul condimentelor. Apoi adugam rosiile si citeva linguri de la apa unde a fiert puiul. Mai lasam la foc potrivit cateva minute dupa care adugam stafidele si iaurtul si amestecam cu grija. Totul este gata intr-un minut. Urmeaza orezul care il punem la fiert in apa in care a stat la inmuiat si il fierbem pentru 15 minute paana este pe jumatate facut. Il rasturnam intr-o sita sau colander si il scurgem bine de apa dupa care il clatim si il scurgem iar bine. Apoi intr-o oala preferabil care nu lipeste, eu am folosit una de teflon, adaugam o lingura de ghee si punem un strat de orez. Peste orez aduagam puiul si sosul obtinut si acoperim iar cu orezul ramas. Peste turnam cu lingura din loc in loc saffronul dizolvat in apa,asta ca sa obtinem 2 culori de orez. Acoperim oala bine sa nu intre aer preferabil cu folie de aluminiu si apoi capacul si lasam la foc mic pentru 40 sau 50 de minute. In aceste 40 de minute capacul nu trebuie ridicat deloc ca altfel numai iese orezul bine.


Se serveste cu sos de iaurt, iar cand este gata se aseaza pe un platou mare orezul si se pune puiul peste el. Se garnisteste cu ceapa prajita bine, migdale, muguri de pin si coriandru verde.

Reteta Biryani de pui a fost propusa de sarah_nc pe forum culinar.ro

Alte retete arabesti gasiti aici:

Supa Harira,

Sabzi Polo (orez cu verdeata),

Kookoo Sabzi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Brioche cu crema de patiserie
Bucataras.RO

Brioche cu crema de patiserie

Brioche cu crema de patiserie
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola