Boeuf bourguignon cu taitei

Boeuf bourguignon se mai numeste si vita burgundeza si este un preparat frantuzesc traditional. Este un fel de mancare din categoria celor care erau

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Boeuf bourguignon cu taitei

Ingrediente

  • 80 g. bacon
  • 800 g. carne de vita putin impanata cu grasime
  • 2 catei de usturoi
  • 400 g. ceapa
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 1-2 linguri unt
  • 400 g. ciuperci champignons
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri bulion
  • 500 ml. vin rosu
  • 250 ml. supa de carne
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • 400 g. taitei

Mod de preparare

Boeuf bourguignon se mai numeste si vita burgundeza si este un preparat frantuzesc traditional. Este un fel de mancare din categoria celor care erau mancarurile traditionale ale taranilor si au intrat in haute cuisine. Pentru a face aceasta reteta incepem cu baconul pe care il taiem fasii. Cuptorul se incinge la 180 grade C. Intr-o cratita mare se incing 2 linguri de ulei, la foc mijlociu. In uleiul incins se introduc bucatelele de bacon si se prajesc 2-3 minute, pana devin crocante. Fasiile de slaninuta se scot din cratita cu spumiera si se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie. Carnea de vita se prajeste la foc iute, in grasime incinsa, portie cu portie, eu am pus-o pe toata deodata.Se scoate si se pastreaza la cald. Apoi, carnea se vita se aseaza din nou in vas. Se toarna vinul rosu. Se adauga bulionul. Se adauga supa, cimbrul, foaia de dafin. Se sareaza si se pipereaza; se pune si usturoiul. Se aseaza capacul si se inabusa la cuptor 60 de minute. Vasul se scoate din cuptor. Se amesteca in carne ceapa si untul cu faina. Se coace 60 de minute, fara capac. Vasul se scoate din cuptor si se adauga ciupercile si am adaugat fasiile de costita si se mai coace la cuptor 30 de minute. Pastele se fierb in apa cu sare, se lasa la scurs si se servesc cu carne si verdeata sau smantana, fiecare cum doreste.


Se serveste cu paste, verdeata sau smantana.

Reteta Boeuf bourguignon cu taitei a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de vita gasiti aici:

Mancare cu carne de vita si Guinness,

Hamburger cu carne de vita,

Salata carne de vita si verdeata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Tort cu portocale,miere si piersici
Bucataras.RO

Tort cu portocale,miere si piersici

Acest tort l-am facut de ziua fetei mele care a implinit frumoasa varsta de 15 ani,off ce trece timpul asta parca ieri era...

Tort cu portocale,miere si piersici
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!