Mancaruri cu carne

Budinca de creier si cascaval

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Budinca de creier si cascaval este o mancare deosebita. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de creier, cascaval si zarzavat.

ingrediente

   1 creier mare
   150 g unt
   100 g cascaval
   1 pahar lapte
   2-3 oua
   2 linguri faina
   1 morcov
   1 patrunjel
   1 telina
   1-2 cepe
   sare
   piper
   foi de dafin
   1 lingura otet

mod de preparare

Budinca de creier si cascaval este o mancare deosebita. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de creier, cascaval si zarzavat. Se tine creierul un sfert de ora in apa rece, se curata de pielite, se pune la fiert in apa clocotita in care au fiert 1 morcov, 1 patrunjel, o telina, o ceapa, sare, piper, foi de dafin. Inainte de a se pune creierul, se adauga in aceasta zeama de zarzavaturi o lingura de otet si apoi se pune creierul. Se fierbe un sfert de ora si se lasa sa se raceasca; o jumatate din creier se sfarima cu furculita, iar partile mai frumoase, mijlocul, se taie bucatele. Se face un sos alb din 50 g unt si 2 linguri faina, fara sa se rumeneasca si se stinge cu lapte. Untul se freaca spuma, se amesteca cu galbenusurile, sosul alb, creierul sfarimat, cascavalul bucatele, creierul bucatele, si la urma de tot albusurile spuma. Se potriveste de sare. Se coace la foc potrivit, in forma unsa si presarata cu pesmet.


Se serveste cald.

Incearca si Budinca de creier
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de creier si cascaval" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite