Mancaruri cu carne

Reteta Budinca delicioasa de ficat

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru budinca de ficat se curata ficatul de pielite si de vine. Se da de doua ori prin masina, impreuna cu doua chifle muiate in lapte si bine stoarse.

ingrediente

   500 g ficat
   2 chifle
   1 ceapa mica
   150 g unt proaspat
   2 oua
   sare
   piper
   1 lingurita de verdeata tocata
   2 linguri unt topit
   1 lingura pesmet.

mod de preparare

Pentru budinca de ficat se curata ficatul de pielite si de vine. Se da de doua ori prin masina, impreuna cu doua chifle muiate in lapte si bine stoarse si o ceapa tocata marunt si rumenita in unt. Se freaca untul proaspat pana se face spuma si se adauga doua galbenusuri. Se amesteca totul impreuna cu ficatul si se freaca bine catva timp. Se adauga sare, piper, frunza de patrunjel tocata si, dupa gust, un praf de enibahar sau magheran. La sfarsit se adauga albusul batut spuma. Se unge o forma cu unt, se presara cu pesmet fin, se toama compozitia si se coace la foc potrivit. Se rastoarna.


Budinca de ficat se serveste cu sos de rosii sau de ciuperci.

Incearca si Ciocanele la tava
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca delicioasa de ficat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.