Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se clatesc cu apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia s
ingrediente
Bulete: pulpa de porc 1.250 kg
paine alba sfaramata 0.250 kg
ceapa 0.100 kg
menta uscata 0.005 kg
patrunjel verde 0.100 kg
parmezan ras 0.050 kg
oua (albusuri) 4 buc
faina 0.100 kg
ulei de masline 0.300 l
piper 0.003 kg
sare 0.020 kg
Sos: ceapa 0.150 kg
faina 0.100 kg
unt 0.100 kg
lapte 0.800 l
oua(galbenusuri) 4 buc
lamaie 0.130 kg
Garnitura: 0.500 kg orez salbatic 0.350 kg
Decor Lamaie 0.100kg
mod de preparare
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se clatesc cu apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Lamaia pt. decor se taie rondele. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se usuca pe prosop curat si se toaca. Carnea tocata se amesteca cu paine, ceapa, menta, patrunjel, parmezan ras, albusuri de ou, sare si piper. Se formeaza bulete care se trec prin faina si se prajesc in ulei. Sosul se prepara astfel: ceapa se fierbe in apa, pana se evapora apa. Apoi se adauga untul si se inabusa putin cu suc de lamaie si o cantitate mica de apa. In aceasta copmpozitie se adauga buletele si se reduce focul la minimum. Galbenusurile de ou batute se amesteca cu lapte rece, faina, unt si cateva linguri de sos de langa bulete. Sosul cu galbenus se toarna peste bulete si se fierbe pe foc mic sau in bain-marie. Se serveste cu garnitura de orez salbatic si decor din rondele de lamaie.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe