Mancaruri cu carne

Reteta Carnati oltenesti

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 3h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru carnati oltenesti carnea se spala si se taie bucati. Grasimea se taie cuburi mici. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se adauga putina apa.

ingrediente

   Pentru 3
8 kg:
   carne de vita - 1
   2 kg
   carne de porc - 2
   5 kg
   grasime - 1 kg
   piper macinat - 25 g
   ardei iute - 15 g
   cimbru praf - 20 g
   sare - 100 g
   mate de oaie - 20 m

mod de preparare

Pentru carnati oltenesti carnea se spala si se taie bucati. Grasimea se taie cuburi mici. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se adauga putina apa. Ardeiul iute se curata, se spala si se taie marunt. Matele se spala si se tin in apa rece. Carnea se da prin masina de tocat cu sita rara. Se adauga sare si se tine la frigider cca 20 ore pentru fezandat; carnea se da din nou prin masina de tocat cu sita de 6 mm, se amesteca cu cuburi de slanina si se condimenteaza cu piper, cimbru, ardei si zeama strecurata de la usturoi. Compozitia obtinuta se trece printr-un sprit special pentru carnati si se umplu matele de oaie.



Carnatii oltenesti se lasa la frigider cca 20 ore, apoi se trece 2 ore prin fum, se raceste si se zvanta cca 15 ore.


Incearca si Budinca cu carne macra de vaca si usturoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati oltenesti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.