Mancaruri cu carne

Reteta Caserola cu vinete si tocatura

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vanata se taie felii pe lungime (fara a curata coaja), cam de 5 mm grosime. Se sareaza pe ambele parti si se pune la scurs cam 30 min.

Ceapa uscata s

ingrediente

   1 kg carne tocata de vita
   1 ceapa mare
   1/2 ardei gras verde
   taiat cubulete
   1 cutie suc de rosii (am folosit pasta de rosii)
   1 vanata mai mare
   125 g mozzarella taiata felii
   sare
   piper
   1/2 lingurita busuioc uscat
   1/2 lingurita oregano uscat
   2 oua si 2 catei de usturoi
   2 fire de ceapa verde

mod de preparare

Vanata se taie felii pe lungime (fara a curata coaja), cam de 5 mm grosime. Se sareaza pe ambele parti si se pune la scurs cam 30 min.





Ceapa uscata si ceapa verde se taie marunt si se pune la calit intr-o lingura de ulei, apoi se adauga si ardeiul gras taiat cubulete.





Se adauga carnea la prajit, se ametesteca din cand in cand. Intre timp se adauga si sare, piper, oregano, busuioc si se lasa pana ce carnea este bine fiarta.





Spre sfarsit se adauga pasta de rosii, se mai lasa sa mai fiarba putin,apoi se ia de pe foc. Eu am adaugat si niste patrunjel verde tocat, 2 catei de usturoi rasi si cand s-a mai racit putin 2 oua batute bine, cu toate ca in reteta nu erau.





Vinetele se scurg, se clatesc putin cu apa rece, apoi se tamponeaza cu un servetel de hartie si se aranjeaza astfel incat sa imbrace fundul si peretii unui vas rotund care va merge la cuptor.





Apoi se toarna compozitia de carne (ar fi bine ca inainte sa adaugati ouale sa mai scurgeti putin din sosul carnii, pentru ca eu nu am facut asta si a trebuit sa tin vasul mai mult la cuptor ca sa se intareasca umplutura de carne).





Cu 10 min inainte de finalul coacerii se scoate vasul din cuptor si se aseaza un strat de mozzarella taiata feliute, apoi se da din nou la cuptor.


Se rastoarna pe platoul de servit si se decoreaza dupa preferinta.
Eu am servit-o alaturi cu orez fiert in care am adaugat si putina mazare si porumb.


Pofta buna!





Reteta Caserola cu vinete si tocatura a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.ro





Alte retete cu vinete gasiti aici:


Vinete cu chiftelute (piftelute),


Musaca de vinete cu carne de pui ,


Vinete umplute cu carne
Incearca si Rasol de limba cu varza
Daca ti-a placut reteta noastra "Caserola cu vinete si tocatura" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.