Mancaruri cu carne

Chiftelute cu sos de vin

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru chiftelute cu sos de vin ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se rad fin.

ingrediente

Pentru 5 portii:
   carne de vita - 150 g
   carne de porc - 125 g
   oua - 1 bucata
   untura/ulei - 75 g (ml)
   patrunjel verde - 1 legatura
   sos de vin - 500 g
   faina - 25 g
   ceapa - 75 g
   lamaie - 50 g
   sare si piper dupa gust
   cartofi/paine alba - 250 g/125 g

mod de preparare

Pentru chiftelute cu sos de vin ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se rad fin. Cand se foloseste paine, aceasta se inmoaie in apa si se stoarce bine. Carnea se taie bucati, se spala, se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Oul se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Lamaia se spala si se taie felii. Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu cartofii rasi fin sau paine, ou, jumatate din patrunjel, sare si piper. Se modeleaza chiftelutele, dandu-le forma rotunda aplatizata ( se foloseste faina), se aseaza in tava unsa cu ulei sau untura si se introduc la cuptor. Cand sunt gata, se adauga sosul de vin si se mai lasa la cuptor 7-8 minute.




Chiftelutele cu sos de vin se servesc calde, cu patrunjel verde deasupra si felii de lamaie.


Incearca si Iepure sicilian
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos de vin" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite