Chiftelute umplute cu mozzarella

Am decis sa prepar niste chiftelute mai deosebite din carne amestec, cu fulgi de ovaz, condiment pentru chiftelute de la Delikat. Aceste chiftlele (bombe de carne) le-am umplut cu mozzarella. Le-am servit alaturi de niste cartofi copti si legume.

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Chiftelute umplute cu mozzarella

Ingrediente

  • 800 gr carne tocata amestec
  • 1 plic condimente pentru chiftelute de la Delikat
  • cateva fire de ceapa verde
  • 3-4 catei mici de usturoi
  • 2 maini bune de fulgi de ovaz
  • 3 oua
  • putina sare
  • Extra:
  • ulei (aproximativ 500 ml)
  • mozzarella bilute

Mod de preparare

Ceapa verde am tocat-o nu foarte marunt pe un tocator. Usturoiul l-am zdrobit.

Intr-un castron am pus carnea, ceapa taiata,usturoiul tocat, plicul cu condimente , fulgi de ovaz si ouale.

Am inceput sa framant pana cand s-au omogenizat toate ingredientele foarte bine. Am adaugat putina sare pentru ca mi s-au parut prea nesarate,dar asta este dupa gustul fiecaruia.

Alt fel de condimente nu am adaugat deoarece plicul contine o selectie de multe legume, sare si piper.

Am pus pe castronul cu amestecul o folie si l-am lasat sa se odihneasca pentru 30 minute in frigider.

Intr-un vas mai inalt la pereti am pus la incins ulei de floarea soarelui .

Din carnea tocata incepem sa formam chiftelele : luam in mana o cantitate de carne si o intindem in palma,in mijloc asezam o bila de mozzarella pe care o imbracam in aluat.

Incercam sa nu se vada branza ca sa nu curga in ulei.

Cand uleiul este incins prajim chiftelele pana cand se rumenesc frumos.

Noi am servit aceste chiftelute, sau mai bine zis mingi de carne cu cartofi copti asezonati si ei cu condimente pentru cartofi de la Delikat.

Mi-au iesit 10 stfel de chiftele.

Va doresc pofta mare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Bucataras.RO

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ohhhh, de cand asteptam sa mananc o astfel de ciorbita!!! De mult timp imi zboara gandul spre o ciorbita de fasole cu...

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!