Chiftelute umplute cu mozzarella

Am decis sa prepar niste chiftelute mai deosebite din carne amestec, cu fulgi de ovaz, condiment pentru chiftelute de la Delikat. Aceste chiftlele (bombe de carne) le-am umplut cu mozzarella. Le-am servit alaturi de niste cartofi copti si legume.

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Chiftelute umplute cu mozzarella

Ingrediente

  • 800 gr carne tocata amestec
  • 1 plic condimente pentru chiftelute de la Delikat
  • cateva fire de ceapa verde
  • 3-4 catei mici de usturoi
  • 2 maini bune de fulgi de ovaz
  • 3 oua
  • putina sare
  • Extra:
  • ulei (aproximativ 500 ml)
  • mozzarella bilute

Mod de preparare

Ceapa verde am tocat-o nu foarte marunt pe un tocator. Usturoiul l-am zdrobit.

Intr-un castron am pus carnea, ceapa taiata,usturoiul tocat, plicul cu condimente , fulgi de ovaz si ouale.

Am inceput sa framant pana cand s-au omogenizat toate ingredientele foarte bine. Am adaugat putina sare pentru ca mi s-au parut prea nesarate,dar asta este dupa gustul fiecaruia.

Alt fel de condimente nu am adaugat deoarece plicul contine o selectie de multe legume, sare si piper.

Am pus pe castronul cu amestecul o folie si l-am lasat sa se odihneasca pentru 30 minute in frigider.

Intr-un vas mai inalt la pereti am pus la incins ulei de floarea soarelui .

Din carnea tocata incepem sa formam chiftelele : luam in mana o cantitate de carne si o intindem in palma,in mijloc asezam o bila de mozzarella pe care o imbracam in aluat.

Incercam sa nu se vada branza ca sa nu curga in ulei.

Cand uleiul este incins prajim chiftelele pana cand se rumenesc frumos.

Noi am servit aceste chiftelute, sau mai bine zis mingi de carne cu cartofi copti asezonati si ei cu condimente pentru cartofi de la Delikat.

Mi-au iesit 10 stfel de chiftele.

Va doresc pofta mare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Tort de ciocolata
Bucataras.RO

Tort de ciocolata

Minunat, minunat, minunat! Facut cu multa ciocolata si dragoste pentru surioara mea incredibila! 

Tort de ciocolata
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!