Se curata, se spala ciolanul, apoi se cresteaza, se condimenteaza cu cimbru , sare si piper, dupa care se rumeneste in untura pe ambele parti. Se adau
Se curata, se spala ciolanul, apoi se cresteaza, se condimenteaza cu cimbru , sare si piper, dupa care se rumeneste in untura pe ambele parti.
Se adauga o cana de vin alb sec (250ml) si doua polonice de zeama de carne.
Se da la cuptor, aproximativ 1h 30min, sa se fiarbe pana se desprinde de pe os.
Intre timp pregatim varza.
Intr-o oala se caramelizeaza 2 linguri de zahar.
Se adauga un pahar de vin alb (100ml), unul de otet de mere, ceapa taiata, varza tocata impreuna cu sarea, cimbrul si piperul si se lasa la fiert.
Dupa ce ciolanul a fost gata, am pus varza intr-o tava, peste am asezat ciolanul si le-am introdus la cuptor pentru 30 min.
Galustele le-am facut din:
* 4 cartofi fierti in coaja;
* 2 linguri gris;
* 100g cas uscat ( pentru ca nu am avut am inlocuit cu cas de vaca proaspat si cascaval);
* 2-3 oua;
* sare
Toate ingredientele se amesteca, se fac galuste care se fierb in apa cu sare pana se ridica, apoi se tavalesc prin pesmet.
Reteta propusa de: Ingerasul Al
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneSuntem în Săptămâna Albă, avem dezlegare la ouă și la produse lactate, așa că pentru Lăsata Secului de...
Aperitiv tort, cu oua si lactateIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii