Mancaruri cu carne

Reteta Ciulama de vitel

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h:40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se taie 1 kg. de carne in bucatele potrivite. Se pun la fiert cu un litru de apa rece, si sare. Apa trebuie in orice caz sa acopere carnea. Cum da in

ingrediente

   1 kg. carne de vitel
   sare
   o lingura de faina
   unt
   2 oua
   smantana
   zeama de lamaie

mod de preparare

Se taie 1 kg. de carne in bucatele potrivite. Se pun la fiert cu un litru de apa rece, si sare. Apa trebuie in orice caz sa acopere carnea. Cum da in clocote, se spumeste de 2-3 ori. Se adauga un morcov, o ceapa, un fir de patrunjel, o frunza de dafin. Se lasa sa fiarba domol. Cratita se tine pe trei sferturi acoperita. Deoparte se trage intr-o cratita o lingura de faina cu o lingura buna de unt. Sa nu se ingalbeneasca. Se stinge cu zeama in care a fiert carnea. Se tine sa dea cateva clocote. Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana si fara nici un cocolos. Altfel trebuie trecut prin sita. Se amesteca deoparte 2 galbenusuri crude cu 2 linguri de smantana. Se toarna incet, in sos, si nu la foc. Apoi se pune sa dea impreuna cateva clocote. Oul nu se taie, daca focul nu e prea iute dintr-o data. Se adauga putina zeama de lamaie. Se toarna sosul peste carne, din care s-a scos zarzavatul si frunza de dafin, se tine pe foc la fierbinte, fara sa fiarba.
Se serveste imediat.
Incearca si Sarmale cu varza acra
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de vitel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite