Mancaruri cu carne

Reteta Ciulama din carne de gaina

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se curata gaina, se spala in mai multe ape si se pune sa fiarba intr-un vas descoperit cateva ore. La jumatatea timpului de fierbere se adauga in supa

ingrediente

   1 jumatate de gaina
   1 morcov
   1 telina
   sare
   3 linguri de faina
   3 linguri de unt
   piper

mod de preparare

Se curata gaina, se spala in mai multe ape si se pune sa fiarba intr-un vas descoperit cateva ore. La jumatatea timpului de fierbere se adauga in supa zarzavatul curatat si spalat si sarea necesara. Cand carnea este bine fiarta, se ia oala de pe foc si se pregateste sosul alb. Se pune faina cu untul inmuiat intr-o oala emailata, se amesteca fara intrerupere pana cand faina se incorporeaza bine, se subtiaza pasta cu supa amestecand mereu cu o lingura de lemn. Cand amestecul arata ca o smantana subtire, se micsoreaza focul si se fierbe un sfert de ora, amestecand din cand in cand. Se adauga bucatile de carne, apoi se sareaza si se pipereaza ciulamaua.
Se serveste fierbinte, cu mamaliguta calda.





Alte retete care contin carne:





Aripioare de pui


Mazare cu pui


Tocanita de vitel
Incearca si Mancare de pui cu vinete
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama din carne de gaina" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.