Mancaruri cu carne

Reteta Coaste de vita

portii reteta 3 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 10m 
gatire reteta 18h 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Coaste de porc la cuptor (Reteta Video)"
 
>
• fasonati bine coastele de vita si eliminati grasimea in exces
• puneti uleiul pe deasupra coastelor si asezonati bine

ingrediente

3 portii

   coaste de vita - 6 buc
   amestec Texas barbecue (rasnita) - dupa gust
   miere - 2 linguri
   crema de otet balsamic (calitativa) - 100 ml
   sos de soia calitativ - 300 ml
   bulion de rodie - 50 ml
   ulei de floareasoarelui - 2 linguri
   unt - 40 g
   cimbru proaspat - 2 crengute
Pentru garnitura:
   fasole pestrita la conserva - 200 g
   boia afumata La Chinata - 1 lingurita rasa
   chimen macinat - 1 lingurita rasa
   sos de rosii, calitativ - 100 g
   apa - 1 pahar
   zahar brun - 1/2 lingurita
   ceapa salota - 2 buc
   cimbru uscat - dupa gust
   ulei de floareasoarelui - 2 linguri
   sare - dupa gust
   piper - dupa gust

mod de preparare

• fasonati bine coastele de vita si eliminati grasimea in exces
• puneti uleiul pe deasupra coastelor si asezonati bine cu amestec Texas barbecue
• vidati-le cu ajutorul aparatului de vidare Food Saver impreuna cu untul si cimbrul proaspat
• incalziti aparatul de gatire in vid SousVide Supreme Demi Black la 70 grade si lasati-le peste noapte, cca 15 ore
• amestecati intre timp mierea, crema de otet balsamic, sosul de soia si bulionul de rodie
• scoateti coastele din punga, ungeti-le bine cu aceasta compozitie si introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 140 - 150 de grade
• scoateti din 20 in 20 de minute din cuptor si continuati sa ungeti cu amestecul de sosuri, pana il veti epuiza
• dupa cca 2-3 ore la 140-150 de grade, coastele ar trebui sa fie foarte moi si caramelizate
• ungeti-le pentru ultima oara cu sosul realizat, mutati cuptorul pe grill si lasati-le 4 min pe ultimul raft al cuptorului (aproape de grill), pentru a realiza o crusta delicioasa
• taiati salotele cuburi sau Julien si caliti-le intr-o tigaie
• cand acestea au devenit aurii, adaugati sosul de rosii, apa si zaharul brun si lasati-le sa fiarba
• adaugati apoi fasolea (fara zeama) peste acestea, impreuna cu chimenul macinat, cimbru si boia afumata
• fierbeti cateva minute si serviti ca si garnitura la coaste.

Pofta buna!
Incearca si Pulpe de pui cu grapefruit
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de vita" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.