Mancaruri cu carne

Reteta Cocos in vin

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:40m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se curata cocosul, apoi se taie in bucati potrivite. Separat, se curata legumele si se taie cubulete. Se pun toate intr-un castron, se adauga telina

ingrediente

   1 cocos
   700 ml vin rosu
   400 gr piept de porc crud
   2 linguri untura
   300 gr ciuperci
   2 cepe
   200 gr arpagic
   2-3 fire de telina
   3-4 morcovi
   2 radacini de patrunjel
   5 catei de usturoi
   4-5 crengute de cimbru
   4 foi de dafin
   50 gr unt
   1 legatura patrunjel verde
   50 ml coniac
   1 lingura faina
   sare
   piper

mod de preparare




Se curata cocosul, apoi se taie in bucati potrivite. Separat, se curata legumele si se taie cubulete. Se pun toate intr-un castron, se adauga telina tocata marunt, usturoiul tocat, foile de dafin, cimbrul si 1 lingurita de piper boabe. Se toarna in castron si vinul, se acopera cu o folie de aluminiu si se pune la frigider pentru 24 de ore. Se taie pieptul de porc in felii de 5 mm grosime si se pun la rumenit in untura. Se scot pe o farfurie, iar in untura ramasa se prajesc bucatile de carne de cocos marinate. Se adauga coniacul si se da foc. Dupa ce s-a evaporat alcoolul, se adauga legumele si marinata. Se acopera cu un capac si se fierbe totul inabusit 60 de minute. Se scot apoi bucatile de carne si legumele pe un platou si se patreaza la cald. Zeama ramasa se strecoara, se adauga untul si faina, amestecata cu putina apa si se fierbe sosul pana incepe sa se ingroase.
Bucatile de carne se servesc impreuna cu garnitura de legume, feliute de piept de porc prajite, stropit totul cu sos.





Alte retete care contin carne:





Tocanita de pui Muschi de porc la cuptor Friptura de vita la cuptor
Incearca si Friptura de rata salbatica
Daca ti-a placut reteta noastra "Cocos in vin" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.