Mancaruri cu carne

Coltunasi cu carne de pasare

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Din faina, oua, lapte si sare se prepara un aluat ca pentru taitei, care se lasa sa stea, acoperit cu un servet, pina se pregateste umplutura. Carnea

ingrediente

   Aluatul: 350 gr. faina
   2 oua
   lapte
   sare Umplutura: 1 piept de pasare sau orice carne de pasare fiarta (cca 500 g)
   1 morcov
   1/2 telina
   1 patrunjel
   1 ceapa
   1 ou
   100 gr. carne afumata (jambon
   muschi file
   costita etc.)
   sare
   piper
   verdeata tocata fin

mod de preparare

Din faina, oua, lapte si sare se prepara un aluat ca pentru taitei, care se lasa sa stea, acoperit cu un servet, pina se pregateste umplutura. Carnea de pasare si zarzavaturile fierte se dau prin masina de tocat carne, se pun intr-un castron si se amesteca cu un ou, sare, piper, verdeata si ceapa tocata marunt si inabusita putin in ulei. Separat se pune la fiert o oala, nu prea inalta, cu apa cu sare si lapte, in care se vor fierbe coltunasii. Din aluat se intind foi groase de 0,5 cm care se taie in patrate cu latura de 6-7 cm. Pe fiecare patrat se pune cite o lingurita din compozitie. Patratele se impaturesc in doua pe diagonala. Se apasa apoi pe margini ca sa se lipeasca si sa nu iasa umplutura. Se pun apoi la fiert cca 10 minute. Se scot coltunasii cu o lingura cu gauri, se asaza intr-o tava, se stropesc cu unt si cu un sos de smintina cu mustar si lamiie sau sos de rosii si se pun la cuptor pentru 10-15 minute
Se servesc calzi
Incearca si Friptura de porc
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu carne de pasare" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite