Mancaruri cu carne

Reteta Coltunasi cu carne si sos

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Coltunasii cu carne si sos sunt un fel de mancare pe cat de migalos pe atat de delicios si vor fi apreciati de toata lumea. Coltunasii cu carne (ravioli) sunt o mancare foarte bogata din punct de vedere nutritional.

ingrediente

Aluatul:
   2 oua
   150 g faina
   50 g gris
   30 ml unt sau margarina.
Tocatura:
   200 g vitel
   50 g ceapa
   2 linguri unt
   un ou
   un varf de cutit de piper
   20 g faina
   sare.
Sosul:
   3 linguri unt
   25 g faina
   300 ml suc de rosii
   ceapa
   marar si telina.

mod de preparare

Carnea, impreuna cu ceapa taiata marunt, se toaca fin. Intr-o tigaie, se incinge untul, cu 1/2 lingurita de sare si piper, se pune carnea si se lasa la foc mic, acoperite, circa 30 minute, pana cind scade complet apa pe care o lasa. Se mai amesteca de citeva ori numai in grasimea ramasa , apoi tigaia se ia de pe foc si se lasa la racit.




Cand carnea este rece , se amesteca cu oul, faina si cu o lingurita cu frunze de marar sau patrunjel taiate marunt.




Pentru aluat:




Se sparg ouale intr-un castron, se amesteca cu untul , apoi se pun faina si grisul cu care se amesteca si se framanta cu mana, ca si foaia de taietei, indoind mereu aluatul sub podul palmei, circa 5 minute (pana cand nu mai necesita faina). Coca trebuie sa fie putin mai moale decat coca de taietei. Daca ouale au fost mai mari ,s-ar putea sa necesite mai multa faina , iar daca au fost mici, inca putina apa, ca sa se obtina un aluat care se intinde usor cu sucitorul.




Se aseaza aluatul pe masa, presarata cu putina faina. Se lasa sa se odihneasca 10 minute , ca sa devina elastic si sa se intinda mai usor; i se da apoi forma de dreptunghi, apasindu-l cu palma ca sa aiba peste tot aceeasi grosime si laturile drepte. Se intinde cu sucitorul in foaie dreptunghiulara de cca 2 mm grosime care apoi se taie cu cutitul sau cu ruleta in patrate cu latura de cca 5 cm.




Se distribuie umplutura pe toate patratele, apoi se indoaie fiecare patrat in forma de triunghi si se preseaza pe margini cu o furculita sau cu degetele, ca sa se lipeasca si sa nu iasa umplutura la fiert. Daca foaia s-a uscat putin, se umezeste cu apa (cu pensula ) in jurul umpluturii si apoi se indoaie si se preseaza. Cand clocoteste apa, se pun coltunasii, se amesteca imediat cu lingura, ca acestia sa nu se lipeasca de fundul cratitei sau unul de altul. Se fierb 20 minute , la foc mijlociu, cu capacul tras putin la o parte (sa nu clocoteasca prea tare). Apoi se ia cratita de pe foc si se lasa coltunasii sa stea 30 minute in apa in care au fiert ca sa se umfle aluatul si sa devina mai pufosi.




In acest timp, se prepara sosul. Intr-o cratita , ceapa rasa se caleste un minut in unt si imediat se stinge cu sucul de rosii diluat, dupa gust si i se adauga , facultativ, o lingurita cu zahar si , pentru aroma , frunze de marar sau patrunjel si o mica frunza de telina , taiate marunt. Sosul trebuie sa fie ca o smantana subtire; se serveste din sosiera.




Coltunasii se scot din apa cu spumiera , sau se rastoarna usor din strecuratoare. Dupa ce au fost bine scursi de apa , coltunasii se pun intr-un vas termorezistent , uns cu o lingura de unt; se adauga citeva bucatele de unt peste ei si se infierbinta in cuptor , cu 10 minute inainte de servire.


Coltunasii umpluti cu carne se servesc cu sos de rosii si verdeata tocata.

Incearca si Noodles cu pui si legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu carne si sos" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.