Mancaruri cu carne

Reteta Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 15m 
ani67 postat de
Postat pe: 31-01-2019
Adaugă în cartea de bucate
Coltunasi pregatiti in casa, aburinzi in cuptor ne imbie cu mirosul lor de iarna!

ingrediente

4 portii

   ulei de masline
   sare
   sare
   condimente
aluat:
   cca 300 g faina
   1 galbenus de ou
   condimente uscate
   legume deshidratate fara sare
   2-3 linguri de iaurt
   umplutura coltunasi
   1 ceapa mica rosie
   250 g baby spanac verde proaspat
   200 g piept de pui tocat
   ulei de masline
   legume deshidratate
   un albus de ou
   marar verde tocat
sosul alb:
   75 g unt
   3 linguri faina
   3-4 linguri smantana de gatit
   sare
   condimente

mod de preparare

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline, sare si amestecul de condimente; amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen care nu se mai lipeste de mana si il lasam la odihhnit cateva minute.

Intre timp pregatim umplutura. Se opareste spanacul si se scurge de apa, se toaca. Incingem un pic de ulei de masline in care calim jumatatea de ceapa tocata fin si carnea de pui tocata. Se calesc bine si cand carnea se albeste, se adauga sarea, condimentele, legumele deshidratatate si spanacul tocat. Se amesteca bine si se lasa sa scada bine toata zeama lasata. Se da tigaia de pe foc si se adauga un albus de ou batut bine, se amesteca iute sa se incorporeze in amestec, apoi presaram si mararul tocat fin. Lasam sa se raceasca.
Din aluatul obtinut intindem cu sucitorul o foaie subtire din care decupam discuri cu ajutorul formei de coltunasi, daca avem, daca nu, taiem cu gura unui pahar. Fiecare disc se fixeaza pe forma de coltunasi, se adauga o lingurita de umplutura si se preseaza pana se lipesc bine capetele. Daca se taie cu gura unui pahar, se asaza umplutura in mijloc, se pliaza si se lipesc capetele cu o furculita.
Preparam sosul topind in tigaie untul, apoi adaugam faina amestecand continuu, dam tigaia la o parte si incorporam cu grija smantana.

Saram si condimetam dupa gust.
Asezam coltunasii in tava, deasupra turnam sosul alb (eu am pus in sos si un rest de umplutura ramas) si dam la cuptor, la foc iute pana incepe sa clocoteasca si apoi reglam focul la potrivit si lasam cca. 25 minute. Se scoata tava din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza. Se consuma simplu cu sosul de pe ei sau mai putem adauga smantana deasupra.
Pofta buna!

Incearca si Tocana sirbeasca cu carne de pui
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.