Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

Coltunasi pregatiti in casa, aburinzi in cuptor ne imbie cu mirosul lor de iarna!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

Ingrediente

  • ulei de masline
  • sare
  • sare
  • condimente
  • aluat:
  • cca 300 g faina
  • 1 galbenus de ou
  • condimente uscate
  • legume deshidratate fara sare
  • 2-3 linguri de iaurt
  • umplutura coltunasi
  • 1 ceapa mica rosie
  • 250 g baby spanac verde proaspat
  • 200 g piept de pui tocat
  • ulei de masline
  • legume deshidratate
  • un albus de ou
  • marar verde tocat
  • sosul alb:
  • 75 g unt
  • 3 linguri faina
  • 3-4 linguri smantana de gatit
  • sare
  • condimente

Mod de preparare

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline, sare si amestecul de condimente; amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen care nu se mai lipeste de mana si il lasam la odihhnit cateva minute.

Intre timp pregatim umplutura. Se opareste spanacul si se scurge de apa, se toaca. Incingem un pic de ulei de masline in care calim jumatatea de ceapa tocata fin si carnea de pui tocata. Se calesc bine si cand carnea se albeste, se adauga sarea, condimentele, legumele deshidratatate si spanacul tocat. Se amesteca bine si se lasa sa scada bine toata zeama lasata. Se da tigaia de pe foc si se adauga un albus de ou batut bine, se amesteca iute sa se incorporeze in amestec, apoi presaram si mararul tocat fin. Lasam sa se raceasca.

Din aluatul obtinut intindem cu sucitorul o foaie subtire din care decupam discuri cu ajutorul formei de coltunasi, daca avem, daca nu, taiem cu gura unui pahar. Fiecare disc se fixeaza pe forma de coltunasi, se adauga o lingurita de umplutura si se preseaza pana se lipesc bine capetele. Daca se taie cu gura unui pahar, se asaza umplutura in mijloc, se pliaza si se lipesc capetele cu o furculita.

Preparam sosul topind in tigaie untul, apoi adaugam faina amestecand continuu, dam tigaia la o parte si incorporam cu grija smantana.

Saram si condimetam dupa gust.

Asezam coltunasii in tava, deasupra turnam sosul alb (eu am pus in sos si un rest de umplutura ramas) si dam la cuptor, la foc iute pana incepe sa clocoteasca si apoi reglam focul la potrivit si lasam cca. 25 minute. Se scoata tava din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza. Se consuma simplu cu sosul de pe ei sau mai putem adauga smantana deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Crap rasol
2
Mancaruri

Crap rasol

Pentru crap rasol se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert. Se...

Crap rasol
Muffins cu lime si ciocolata alba
3
Prajituri

Muffins cu lime si ciocolata alba

Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...

Muffins cu lime si ciocolata alba
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Retete de Pasti

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

O prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii
Bucataras.RO

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii

in timp ce faceam un salam de biscuiti am observat ca aveam niste eugenii pe dulap si m-am gandit ce ar fi daca....si a iesit...

Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga