Cotlet cu rosii cherry si piure de spanac

Cotletul nu-i cea mai grozava parte a porcului, nu-i nici cea mai suculenta, ba chiar e departe de ideea de suculenta. Totusi, e preferata de multa l

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Cotlet cu rosii cherry si piure de spanac

Ingrediente

  • cotlet de porc
  • rosii cherry
  • unt
  • sare
  • piper
  • spanac

Mod de preparare

Cotletul nu-i cea mai grozava parte a porcului, nu-i nici cea mai suculenta, ba chiar e departe de ideea de suculenta. Totusi, e preferata de multa lume, pentru ca-i putin grasa si, culmea, pentru ca-i mai seaca decat altele. Nu discut aici gusturile nimanui, vin in schimb cu o idee care ar putea face dintr-o portie de cotlet o masa grozava chiar si pentru cei care prefera, sa zice, ceafa, pe motiv ca e mai usor de inghitit. Am constatat ca daca insotesti cotletul cu alimente care au in ele o cantitate de apa destul de mare, faptul ca-i sec nu mai are nicio importanta. De aceea il lipisem mai mereu de sosuri, salate crude ori rosii. Cherry in cazul de fata. Cat despre spanacul din povestea noastra, e din cel congelat, mai putin bun decit cel proaspat (ce sa-i faci, doar de doua ori pe an e sezon de spanac) dar mult mai bun decat cel din borcan.

Pentru mancarea pe care o vedeti, si pe care o puteti alcatui in cel mult un sfert de ceas, am facut asa: am pus coteltul intr-o tigaie antiaderenta, cu o picatura de ulei. Alaturi de el am pus si rosiile, sa se infierbante/friga/fiarba-n suc propriu. Dupa ce s-a fript cotletul (bucatile nefiind mai groase de un centimetru si jumatate, le-am lasat doar cate trei minute pe fiecare parte), am mai lasat rosiile in tigaie cam trei minute, presarand peste ele sare grunjoasa. Intre timp, am rezolvat problema spanacului: l-am pus intr-o tigaie cu o nuca de unt, cu sare si cu piper. L-am frecat bine cu un tel si l-am intins peste felii de paine HapiHap prajita.


Langa constructia asta am pus cotletul si rosiile. Gata.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Ciorba taraneasca de vacuta
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de vacuta

Ciorba taraneasca de vacuta
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!