Cotlet de porc cu legume si rosii

Pentru cotlet de porc cu legume si rosii carnea se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 400 g/200 g
  • cotlet de porc - 600 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 75 g
  • ardei gras - 900 g
  • orez - 100 g
  • apa - 750 ml
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust
  •  

Mod de preparare

Pentru cotlet de porc cu legume si rosii carnea se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie felii. Orezul se alege de impuritati, se spala si se opareste. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Bucatile de cotlet se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Ceapa se inabusa in restul de ulei cu 50 ml apa, dupa care se adauga boia de ardei si 750 ml apa. Sosul format se toarna peste cotlete si se mai fierbe inca 10 minute. Se adauga orez, rosii, ardei gras si sare. Compozitia se introduce la cuptor si se fierbe 15 minute.

Cotletul de porc cu legume si rosii se serveste cu garnitura de orez si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Desert pancakes cu mere (de post)
Bucataras.RO

Desert pancakes cu mere (de post)

Când aveți poftă de un desert rapid, de post, vă recomand să încercați aceste clătite americane cu mere....

Desert pancakes cu mere (de post)
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!