Cotlet de porc vanatoresc

Pentru cotlet de porc vanatoresc morcovii se curata si se spala; jumatate se taie fasii lungi, restul felii. Slanina se taie fasii.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cotlet de porc - 600 g
  • slanina afumata - 50 g
  • untura/ulei - 50 g (ml)
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 150 g
  • orez - 100 g
  • ardei gras - 200 g
  • cartofi - 1 kg
  • faina - 25 g
  • smantana - 100 g
  • apa - 250 ml
  • boia de ardei - 1g
  • mustar - 25 g
  • foi de dafin - 2-3 frunze
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust
  • rosii proaspete/conserva - 400 g/200 g

Mod de preparare

Pentru cotlet de porc vanatoresc morcovii se curata si se spala; jumatate se taie fasii lungi, restul felii. Slanina se taie fasii. Cotletul se spala, se impaneaza cu fasii de morcovi si slanina si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ardeiul gras se spala, se taie fasii subtiri (julien). Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare. Orezul

se alege de impuritati si se spala. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cotletul se introduce la cuptor intr-o tava cu 50 g untura sau ulei si 50 ml apa. Se rumeneste pe ambele parti si se scoate intr-un vas separat. Ceapa si morcovii se inabusa in jiul ramas de la frigerea cotletului, se adauga faina dizolvata in 25 ml apa rece, mustar, boia de ardei, foi de dafin, 250 ml apa fiarta, sare si se fierb impreuna 15 minute. Sosul format se paseaza, se adauga smantana si se mai fierbe 5 minute. Orezul se inabusa in 25 g untura sau ulei, se adauga ardei gras, rosii, 250 ml apa si se mai fierb 10 minute la cuptor, intr-un vas acoperit. Cotletul se portioneaza in 5 bucati.

Cotletul de porc vanatoresc se serveste cald.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola